Πρωτοχρονιάτικες αγορές στη Λευκάδα

Εντυπωσιάστε με το ντεκόρ του σπιτιού
Ανανεώστε τη διακόσμηση του σπιτιού σας και υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με άλλη διάθεση. Στο Wood & stone και grafitto θα βρείτε άπειρες επιλογές από μοντέρνα έπιπλα και ευφάνταστα φωτιστικά μέχρι μάλλινες κουβέρτες και γουστόζικα ριχτάρια για τον καναπέ σας αλλά και εμπνευσμένα διακοσμητικά για να κάνετε το σπίτι σας το ομορφότερο μέρος του πλανήτη. Εμείς λατρέψαμε τα αρωματικά κεριά, τα πρωτότυπα γούρια και φυσικά τα υπέρκομψα χριστουγεννιάτικα στολίδια.


Δημιουργήστε την πιο ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι με μοναδικές ανθοσυνθέσεις για το γιορτινό τραπέζι, εντυπωσιακά στεφάνια από γκι, έλατο, αλεξανδρινό και κουκουνάρια και χριστουγεννιάτικα φυτά όπως τα κυκλάμινα, η αμαρυλλίδα και το αρκουδοπόυρναρο που θα δώσουν χρώμα και γιορτινή διάθεση στο σπίτι. Αναδείξτε τον καλλιτέχνη μέσα σας και διακοσμήστε τις γυάλες και τα κηροπήγια σας με κλαδιά, αποξηραμένους καρπούς, λουλούδια και κορδέλες ή προσφέρετε λουλούδια και πρωτότυπα καλάθια δώρων από το Gourgiotis flowers στους οικοδεσπότες σας.

 


Φορέστε τα καλά σας
Η Πρωτοχρονιά αξίζει τον πιο λαμπερό και εντυπωσιακό εαυτό μας. Το κατάστημα Χιώνης γνωρίζει καλά πώς να αναδεικνύει το στυλ μας και να μας καθιστά τον πιο κομψό πρωταγωνιστή της βραδιάς. Στον Χιώνη θα βρείτε επώνυμα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ όπως Armani Jeans, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren και πολλές ακόμη μάρκες και σίγουρα θα κλέψετε τις εντυπώσεις αυτές τις γιορτές. Για casual chic εμφανίσεις που συνδυάζουν την άνεση με την κομψότητα επιλέξτε το Blue skin. Τολμήστε να αγοράσετε ένα χουχουλιάρικο πουλόβερ ή ένα oversized φούτερ σε έντονα χρώματα, φορέστε το με ένα ψηλόμεσο skinny τζιν και συνδυάστε το με άνετα sneakers για να δώσετε άλλον αέρα στο look σας και να μην περάσετε απαρατήρητες τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Οι άνδρες μπορούν και αυτοί να βρουν εδώ μια μεγάλη γκάμα από επώνυμα ρούχα και υποδήματα όπως Addidas, jack Jones, Levi’s, Tommy Hilfiger, Funky Budha και πολλά ακόμη σε εξαιρετικές τιμές.

 


Κάντε τα ψώνια σας για εσάς και τους αγαπημένους σας από το Wood & stone και grafitto. Επενδύστε σε ένα ζεστό μπουφάν, ανανεώστε τη γκαρνταρόμπα σας με ένα υπέρκομψο φουλάρι, ένα κασμιρένιο πουλόβερ, μια δερμάτινη τσάντα ή ένα υπέροχο ασημένιο βραχιόλι.

 


Τα γυαλιά θα γίνουν το αγαπημένο σας αξεσουάρ φέτος το χειμώνα. Στα οπτικά Καρφάκης θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία σε γυαλιά ηλίου που θα απογειώσουν το στυλ σας ενώ παράλληλα θα προστατεύουν τα μάτια σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Τα οπτικά Καρφάκης διαθέτουν μεγάλη γκάμα και στα γυαλιά οράσεως. Στρογγυλά, τετράγωνα, οβάλ, σε σχήμα πεταλούδας, ρετρό ή μοδάτα, κλασσικά ή εκκεντρικά όποιο και αν είναι το στυλ σας, εδώ θα βρείτε απίθανα σχέδια για να είστε αυτές τις γιορτές πιο γοητευτικοί από ποτέ.

 


Καλωσορίστε το νέο έτος με απίθανο στυλ! Στα οπτικά της Αικατερίνης Μαυρουδή θα βρείτε αμέτρητες επιλογές επώνυμων γυαλιών ηλίου και τις πλέον σικάτες προτάσεις για γυαλιά οράσεως σχεδιασμένα από τους καλύτερους σχεδιαστές.


Κάντε ένα δώρο που θα μείνει
Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου κι αυτό είναι κάτι που κανένας βιβλιοφάγος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Στο βιβλιοπωλείο Fagottobooks θα βρείτε συναρπαστικά μυθιστορήματα, επιλεγμένα δοκίμια, μουσικά βιβλία για μυημένους και μη, ψαγμένα παιδικά βιβλία, κρουστά μουσικά όργανα και μια μεγάλη ποικιλία σε διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια.


Περιποιηθείτε τον εαυτό σας
Η πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου έφτασε! Το κομμωτήριο της Λίτσας Κτενά πάντα ενημερωμένο για τις νέες τάσεις της μόδας, σας περιμένει με γιορτινή διάθεση για να σας βοηθήσει να λάμψετε και αυτές τις γιορτές. Είτε προτιμάτε ένα κλασσικό χαμηλό sleek σινιόν, είτε χαλαρές ανεπιτήδευτες μπούκλες, αφεθείτε στα μαγικά χέρια της Λίτσας και σίγουρα δεν θα περάσετε απαρατήρητες.


Τα περιποιημένα άκρα αναμφίβολα αναδεικνύουν την εμφάνιση μας και το μυστικό για να εντυπωσιάσουμε τους πάντες με το μανικιούρ και το πεντικιούρ μας είναι κάτι που γνωρίζουν καλά στο Happy feet. Για τις γιορτές κακομάθετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας και ζητήστε την ανεπανάληπτη εμπειρία της αρωματοθεραπείας προσώπου που θα σας προσφέρει την ολική αναζωογόνηση που αξίζετε.

 


Θετική ενέργεια, απόλυτη χαλάρωση και ευεξία· αυτά θα νιώσετε όταν επισκεφτείτε το Hammam. Ζήστε την εμπειρία του παραδοσιακού χαμάμ στον ναό της απόλυτης χαλάρωσης, αφεθείτε στο ταξίδι στην Ανατολή μέσα από μια ευεργετική αρωματοθεραπεία και νιώστε όμορφοι σωματικά και ψυχικά.

 


Ζητήστε από την Μαλβίνα να σας φτιάξει ένα glam χτένισμα, τολμήστε να βάλετε αστραφτερά αξεσουάρ στα μαλλιά ή επιλέξτε ένα party ponytail για τη βραδιά του ρεβεγιόν. Το Μ Hair & Nail bar όμως δεν προσφέρει μόνο ευφάνταστα κουρέματα αλλά και τις πλέον σύγχρονες θεραπείες για λαμπερά μαλλιά καθώς επίσης και υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ.

 

 

Ρεβεγιόν στο σπίτι
Οι μικρές πολυτέλειες μας αξίζουν αυτές τις μέρες ειδικά αν οι τιμές τους είναι ασυναγώνιστες. Προμηθευτείτε τα καλούδια για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σας από το Express market. Τυριά και αλλαντικά, φρούτα και λαχανικά, κρέας, ποτά για το ρεβεγιόν και άπειρες λιχουδιές.


Ξεκινήστε τη βραδιά σας με ένα παραδοσιακό αρωματικό ηδύποτο από την ποτοποιία Φραγκούλη και συνεχίστε με απολαυστικά κοκτέιλ που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας. Στην κάβα του Φραγκούλη θα βρείτε ό,τι σας χρειάζεται για ένα μεθυστικό βράδυ που δεν θα ξεχάσει κανείς από τους καλεσμένους σας.

 


Όσον αφορά το τι θα μαγειρέψετε, αυτό το αφήνουμε στην φαντασία σας, όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας όμως δώστε μια αυθεντική πινελιά νοστιμιάς στα πρωτοχρονιάτικά φαγητά σας με τα αρωματικά μυρωδικά του Agrothen.

 


Extra tip: H ρίγανη ταιριάζει σχεδόν σ’ όλα τα φαγητά από σχάρας μέχρι ψάρια και σαλάτες. Το θυμάρι δίνει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό ειδικά αν χρησιμοποιηθεί σε μαρινάδες κρέατικών ενώ το φασκόμηλο πέρα από θαυματουργό αφέψημα μπορεί να αρωματίσει εξαιρετικά τα κρεατικά όπως το κοτόπουλο και το μοσχάρι.
Σειρά έχει το ΒΙΟ ΖΗΝ, για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας με ότι πιο εκλεκτό υπάρχει, μοναδικά προϊόντα χωρίς γλουτένη για όσους έχουν δυσανεξία, βιολογικά τρόφιμα και εξαιρετικά μπαχαρικά που θα κάνουν κάθε πιάτο σας, μια γευστική εμπειρία.

 


Το γιορτινό τραπέζι χρειάζεται και το κατάλληλο κρασί. Απογειώστε το εορταστικό σας μενού με ένα κρασί από τη Λευκαδίτικη γη. Για τους λάτρεις της παραδοσιακής ψητής γαλοπούλας, το ροζέ από τη Λευκαδίτικη γη είναι μια εξαιρετική επιλογή ενώ για όσους επιλέξουν να φτιάξουν αρνάκι, μοσχάρι ή χοιρινό, το Βερτζαμί είναι ιδανικό.

 


Γλυκές λιχουδιές
Αφράτοι Κουραμπιέδες, βασιλόπιτα, σιροπιαστά και ζουμερά μελομακάρονα. Αυτά και άλλα καλούδια θα γεμίσουν τις πιατέλες και θα γλυκάνουν τους καλεσμένους σας. Οι Πίτες της μαμάς και το once upon a pie φόρεσαν τα γιορτινά τους κι έφτιαξαν όλα αυτά τα λαχταριστά παραδοσιακά γλυκά για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο με τον πιο γλυκό τρόπο.

 


Λεπτές και μοναδικές γεύσεις που θα γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας έχει να προσφέρει το ζαχαροπλαστείο Γεύση-Il sapore. Εδώ θα βρείτε χειροποίητα γλυκά φτιαγμένα με αγνά υλικά από τραγανά μελομακάρονα και βουτηράτους κουραμπιέδες μέχρι βελούδινες τούρτες, γευστικά μπισκότα και πραλίνες.

 


Και επειδή ο καλύτερος φίλος των γλυκών είναι ο καφές, μετά τις αγορές σας κάντε μια στάση στο Taste and coffee για να απολαύσετε έναν μοναδικό αρωματικό καφέ με γλυκιά και μεστή γεύση.

 

 

Προτάσεις για έξοδο
Φαγητό
Κάθε χρόνο την ημέρα του ρεβεγιόν η Φρύνη στο μώλο ξέρει πώς να μας εκπλήσσει ευχάριστα με το πρωτότυπο και νοστιμότατο μενού της. Φέτος μας καλωσορίζει με ένα ποτήρι σαμπάνια, έπεται σούπα με κάστανα chips από πάρσνιπς και λάδι τρούφας, μους από καπνιστή πέστροφα και σολομό πάνω σε μπλινις και σάλτσα μπισκ, πανδαισία σαλάτας με ψητή κολοκύθα, καρύδια και βινεγκρέτ ρόδι, χοιρινό γεμιστό με αποξηραμένα φρούτα και ψητές baby πατάτες ή ριζότο με πάπια μαγειρεμένη σε κενό αέρος, σαφράν και σταφίδες. Και για το γλυκό, κρέμα λευκής σοκολάτας σε φωλιά κρούστας και μαρμελάδα σύκο.


Διασκέδαση
Πρωτοχρονιά χωρίς διασκέδαση, δεν είναι Πρωτοχρονιά!
Μπείτε από το πρωί σε εορταστική διάθεση, απολαμβάνοντας τον καφέ σας ή μια ζεστή σοκολάτα στο καινούριο στέκι της πόλης, το Lagoon. Η παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και η ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρά του θα σας κάνουν να μπείτε από νωρίς στο κλίμα των γιορτών, ενώ το βράδυ η διάθεση θα ανέβει με μουσικές και ξέφρενο χορό.

 


Το Baccara αποχαιρετά το 2017 και υποδέχεται το 2018 με μια άκρως εορταστική διάθεση, με ποτά και λαχταριστά cocktails, επικές μουσικές και φυσικά ξέφρενο χορό. Το κέφι θα ανέβει στα ύψη και η νέα χρονιά θα σας βρει με χαμόγελο.

 


Προετοιμαστείτε για μια εκρηκτική βραδιά στο Joy, με ανεβαστική μουσική, μεθυστική διάθεση, κοκτέιλ με γιορτινή έμπνευση και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 


Καλές γιορτές σε όλους!