Το παγκάκι διακόπτης

Το ολλανδικό δημιουργικό γραφείο ΗΙΚ Οntwerpers εγκατέστησε σε ένα μικρό πάρκο ένα παγκάκι το οποίο έχει το σχήμα ενός διακόπτη. Το όνομα της κατασκευής είναι “Zet die knop om!” που σημαίνει «κλείστε το διακόπτη». Το εντυπωσιακό του έργου είναι πως το παγκάκι λειτουργεί όντως ως διακόπτης κι ανάλογα από το ποια μεριά θα κάτσει κάποιος ενεργοποιείται ένα φως που δείχνει πως ο διακόπτης είναι σε λειτουργία.

Το έργο είναι πλήρης αναπαράσταση ενός διακόπτη σε διαστάσεις 100 προς 1. Καθώς το παγκάκι βγάζει φως είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό της νυχτερινές ώρες ενώ συγχρόνως περνά κι ένα οικολογικό μήνυμα προτρέποντας τους καθήμενους όταν φύγουν να το σβήσουν δίνοντας έτσι το στίγμα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ολλανδική εταιρία είναι γνωστή για ένα άλλο έργο που είχε εγκαταστήσει στις σκάλες κοντά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουτρέχτη και είχε τη μορφή τσουλήθρας συνδυάζοντας την πρακτικότητα με τη διασκέδαση για όσους δυσκολεύονται να κατέβουν σκάλες ή απλά προτιμούν έναν πιο εντυπωσιακό τρόπο μετακίνησης. Μπορείτε να δείτε βίντεο από την εγκατάσταση στη σελίδα.

Πηγή