1 εκατομμύριο εικόνες ελεύθερα διαθέσιμες από την Βρετανική Βιβλιοθήκη

Χρειάζεστε κάποια οπτική έμπνευση – ή κάποιες παλαιές εικόνες για ένα σχέδιο ή κάποια παρουσίαση σας; Η Βρετανική Βιβλιοθήκη, διαθέτει με ελεύθερη άδεια χρήσης CC0, πάνω από ένα εκατομμύριο εικόνες, τις οποίες ουσιαστικά μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

Illustration by Stanley Llewellyn Wood from Doctor Nikola, etc by Guy Newell Boothby. Found in the Highlights collection.

Η συλλογή εικόνων της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο Flickr προέρχεται από βιβλία που έχει συλλογή της από τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα και είναι κατηγοριοποιημένες ανά θέμα: όπως εξώφυλλα βιβλίωνποδηλασίαεικονογραφημένα γράμματακόμικςπλοία ή εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Υπάρχει επίσης μια συλλογή από ”Στιγμιότυπα” που είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε εάν θέλετε απλά μια γενική περιήγηση.

Το έργο, που ξεκίνησε το 2013, χρησιμοποιεί μια εφαρμογή της βιβλιοθήκης, που την ονομάζει«Mechanical Curator» η οποία επιλέγει τυχαία εικονογραφήσεις από βιβλία που διατίθενται ως κοινό κτήμα από την ψηφιακή της συλλογή, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 65.000 βιβλία από τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα.

Το Mechanical Curator δημιουργήθηκε στο εργαστήριο της Βιβλιοθήκης, και μπορείτε να το δείτε σε δράση σε ένα Twitter botτο οποίο δημοσιεύει μια εικόνα κάθε ώρα.

Περιηγηθείτε στις εικόνες https://www.flickr.com/photos/britishlibrary

Πηγή