Αλλάζει όψη ο Σκορπιός του Ωνάση: Ο Ριμπολόβλεφ θα φτιάξει βίλες, σπα, εστιατόρια

«Πράσινο φως» για το επενδυτικό σχέδιο του Ρώσου μεγιστάνα Ντίμτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, του Αριστοτέλη Ωνάση έδωσε η διυπουργική επιτροπή.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Οπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 181.400.000 ευρώ. Επίσης τα έργα αυτά θα έχουν σημαντικές πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στην τοπική και εθνική οικονομία.

Συγκεκριμένα τα έργα που εγκρίθηκαν εμπίπτουν στους τομείς των δικτύων υψηλής τεχνολογίας και του τουρισμού πολυτελείας, και είναι:

  • επενδυτικό σχέδιο ήπιας ανάπτυξης, τουριστικών υποδομών VIP Club για την προσέλκυση και φιλοξενία επισκεπτών υψηλού επιπέδου στη νήσο Σκορπιό της εταιρείας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε., ύψους 120.000.000
  • επενδυτικό σχέδιο υλοποίησης δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς σταθερής τηλεφωνίας (Next Generation Access – NGΑ) σε 25 περίπου Αστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα από τη Vodafone Ελλάδας, ύψους 61.400.000 ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο του Ριμπολόβλεφ προβλέπει να κατασκευαστούν 20 έως 22 βίλες εμβαδού από 500 έως 1.200 τ.μ., σπα, προπονητικό κέντρο και εστιατόρια.

Οπως έχει γίνει γνωστό η οικογένεια Ριμπολόβλεφ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 1.600 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που της επιτρέπουν οι όροι δόμησης. Σήμερα οι στεγασμένες επιφάνειες καταλαμβάνουν επιφάνεια 4.000 τ.μ.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΔΕΣΕ δήλωσε:

«Το επενδυτικό κλίμα στην χώρα έχει αλλάξει και αυτό πλέον αποτυπώνεται στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται καθημερινά. Τόσο στρατηγικοί επενδυτές, όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Το 2017 θα είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στη χώρα μας. Χρειάζεται βέβαια ακόμα σκληρή δουλειά προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της δίκαιης ανάπτυξης. Ωστόσο, η προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων, που μεταφράζεται σε πραγματικά έργα, και όχι μακέτες, καθώς και σε άμεσες θέσεις εργασίας, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Υπουργείου Οικονομίας και είναι το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για όλους».

Ο δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής, με την κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ, Κατερίνα στον Σκορπιό

Μία από τις πολυτελείς θαλαμηγούς του Ριμπολόβλεφ, αραγμένη στο Σκορπιό

Πηγή