Πρόσκληση της Π.Ε. Λευκάδας για κατάθεση προτάσεων για το Αναπτυξιακό συνέδριο της ΠΙΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εν όψει της διοργάνωσης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2017 παρουσία του πρωθυπουργού και πολλών υπουργών, σας προσκαλούμε σε εκδήλωση –συζήτηση , που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου στην Λευκάδα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κατατεθούν οι απόψεις –προτάσεις της τοπικής κοινωνίας στα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος με απώτερο στόχο την διατύπωση αναπτυξιακής πρότασης για την επόμενη δεκαετία για τον τόπο μας. Οι προτάσεις – απόψεις που θα υπάρξουν θα καταγραφούν και, μετά από επεξεργασία, θα κατατεθούν τα συμπεράσματά τους στις θεματικές συναντήσεις –συζητήσεις που θα  πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του συνεδρίου στην Κέρκυρα  με την παρουσία του Περιφερειάρχη και αρμόδιων υπουργών.

Στοιχεία  αυτών των θεματικών ενοτήτων-συζητήσεων θα χρησιμοποιηθούν, σε μεγάλο βαθμό, στην ομιλία και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κατά το κλείσιμο του συνεδρίου.

Οι θεματικές ενότητες –συζητήσεις που έχουν προταθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι:

  • Μεταφορές, γαλάζια ανάπτυξη, τουρισμός, νησιωτικότητα, υποδομές
  • Πρωτογενής τομέας στον νησιωτικό χώρο, αγροδιατροφή, ευρωπαϊκές ενισχύσεις.
  • Επιχειρηματικότητα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρηματοδοτικά μέσα, απασχόληση, ενέργεια, κυκλική οικονομία
  • Περιβάλλον, χωροταξία, χρήσεις γης, δημόσια περιουσία.
  • Πολιτισμός παιδεία, έρευνα, καινοτομία.
  • Πολιτικές υγείας, πρόνοιας και πρόληψης στον νησιωτικό χώρο.

Είναι φανερό ότι το αναπτυξιακό συνέδριο μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλει στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων της περιοχής μας και να αποτελέσει την βάση για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Λευκάδας
Θεόδωρος Χαλικιάς