Με τον «Εμποράκο» ξεκινά η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας αρχίζει πάλι τις προβολές της κάθε Πέμπτη στις 9.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας.
Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία του Ασγκάρ Φαραντί «Ο εμποράκος».

Σχετικά με την ταινία

Ο Εμάντ (Σαχάμπ Χοσεϊνί) και η Ράνα (Ταράνεχ Αλιντούστι), αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ’ ένα διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, «Ο Θάνατος του Εμποράκου», συνεχίζεται.
Η ταινία «Ο Εμποράκος» (The Salesman – 2016) του Ασγκάρ Φαραντί, αποτελεί μια τραγική ιστορία εκδίκησης εμπνευσμένη από τον «Θάνατο του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ. Μια ηθοποιός που ανεβάζει το έργο του Μίλερ στην Τεχεράνη δέχεται την επίθεση ενός αγνώστου μέσα στο σπίτι της και ο σύζυγός της αναλαμβάνει να βρει μόνος του τον ένοχο, βιώνοντας έναν αναπάντεχο παραλληλισμό για τον οποίο βέβαια δεν είναι έτοιμος. Η νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί, «Ο Εμποράκος» (The Salesman / Forushande – 2016), πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο Ά Ανδρικού Ρόλου (για την ερμηνεία του Σαχάμπ Χοσεϊνί / Shahab Hosseini), αλλά και με το Βραβείο Σεναρίου, που απονεμήθηκε στον Ασγκάρ Φαραντί (Asghar Farhadi ).
Τιμήθηκε επίσης με το βραβείο Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2017.