Η ζωή του Nick Cave σε graphic novel

Με την υπογραφή του Γερμανού κομίστα Reinhard Kleist, το “Mercy On Me” θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ηλίβατον και Οξύ. Παίρνουμε μία μικρή γεύση και δεν βλέπουμε την ώρα να το πιάσουμε στα χέρια μας.

Ηγέτης των Bad Seeds, παλιότερα των Birthday Party, συνθέτης (μαζί με τον Warren Ellis) εξαιρετικών σάουντρακ, συγγραφέας. Μόνο ως πρωταγωνιστή σε κόμικ δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα δούμε τον Nick Cave.

Κι όμως δια χειρός του Γερμανού κομίστα Reinhard Kleist, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το βιβλίο Lovecraft και, το 2006, κυκλοφόρησε το βιογραφικό graphic novel του Johnny Cash. I See a Darkness, την πρώτη του διεθνή επιτυχία, δημιουργήθηκε το πρώτο graphic novel με τη ζωή του Nick Cave. Και το όνομα αυτού, Mercy Οn Me. To βιβλίο κυκλοφορεί φέτος ταυτόχρονα σε πολλές χώρες με αφορμή τα γενέθλια των 60 χρόνων του Cave και σύντομα θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Ηλίβατονκαι Οξύ ενώ την μετάφραση από τα Γερμανικά έχει κάνει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.

Το noir αισθητικής graphic novel θα διηγείται τη ζωή του «Βασιλιά Μελάνι» ενώ σε αυτό θα πρωταγωνιστούν ήρωες εμπνευσμένοι από τα τραγούδια του, με το κάθε κεφάλαιό του να συνδέεται με ένα τραγούδι. Έτσι ξεκινώντας με το “Folsom Prison Blues” του Johnny Cash, το βιβλίο κλείνει με το “Higgs Boson Blues” των Bad Seeds, με πολλά αγαπημένα κομμάτια όπως τα “Tupelo”“Mercy Seat” και “Red Right Hand” στο ενδιάμεσο. Εν ολίγοις, δεν βλέπουμε την ώρα που το Mercy On Me θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων για να το πιάσουμε στα χέρια μας. Έως τότε, παίρνουμε μία μικρή πρώτη γεύση με την αποκλειστική προδημοσίευση μερικών σελίδων του στην Popaganda.

Πηγή