Έκθεση οικολογικών παιχνιδιών και παιδαγωγικού υλικού στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας

Όταν οι νέοι παίζουν, αναπτύσσουν ικανότητες σε πολλά επίπεδα καθώς το παιχνίδι έχει βασική σημασία για την διαδικασία ανάπτυξης και αυτοπραγμάτωσης, αποτελεί στήριγμα για την φαντασία και την δημιουργικότητα και υποστηρικτικό μέσο της μάθησης γύρω από την κοινωνική συμβίωση.

Παρά την σημασία των αθυρμάτων για την εκπαίδευση και την ευεξία των νέων, η πλειονότητα των δημοφιλών παιχνιδιών που πωλούνται, είναι βλαβερά, και εκθέτουν καθημερινά τα παιδιά σε χημικές ουσίες επικίνδυνες  για την υγεία, ακόμη και όταν δεν παίζουν, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό σύστημά τους είναι υπό διαμόρφωση. Η πρόληψη σχετίζεται κυρίως με την ευαισθητοποίηση των γονιών ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την παιγνιώδη και παιδαγωγική όψη του παιχνιδιού, και να κάνουν υπεύθυνες επιλογές που θα συνοδεύουν τα παιδιά στην ανάπτυξή τους.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος  ΕduGameEco που διοργανώνουμε σε συνεργασία με 8 ευρωπαϊκές οργανώσεις νεολαίας, στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus+ , με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, δημιουργήσαμε οικολογικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά βίντεο ευαισθητοποίησης και διαδραστικές συνεδρίες εξ’ αποστάσεως κατάρτισης πάνω στη θεματική.

Το πρόγραμμά μας θα ολοκληρωθεί με μια Έκθεση οικολογικών παιχνιδιών και παιδαγωγικού υλικού σχετικά με το θέμα μας.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας από 13 έως 16 Οκτωβρίου 2017, και το επίσημο άνοιγμά της θα γίνει την  Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις  18.00.

Το περιεχόμενο της Έκθεσης θα είναι:

– Έκθεση εκπαιδευτικών ξύλινων παιχνιδιών
– Διαδραστικά εργαστήρια για νέους και παιδιά
– Εργαστήριο πολυμέσων για εκπαιδευτικούς και γονείς
– Προβολή προωθητικών βίντεο για τα οικολογικά παιχνίδια/παρουσίαση on line συνεδριών εκπαίδευσης.

Σας προσκαλούμε να  ανακαλύψουμε μαζί έναν νέο κόσμο οικολογικής ψυχαγωγίας.

Ώρες Λειτουργίας της Έκθεσης:
Παρασκευή 18.00 έως 20.00
Σάββατο & Κυριακή 10.00 έως 13.00 και 17.00 έως 20.00
Δευτέρα 09.00 έως 13.00 και 17.00 έως 20.00