Στη Λευκάδα το 34ο μαθηματικό συνέδριο

Πότε: Από τις 3 έως τις 5 Νοέμβρη
Που: Λευκάδα, ιδιωτικό συνεδριακό κέντρο

Στη Λευκάδα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών απ όλη τη χώρα και το εξωτερικό, πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 5 Νοέμβρη, το φετινό 34ο μαθηματικό συνέδριο, που διοργανώνει η μαθηματική εταιρεία – ΕΜΕ.

«Πάντα κατ αριθμόν γίγνονται» (Πυθαγόρας), είναι ο τίτλος του ετήσιου, πανελλαδικού επιστημονικού συνεδρίου της μαθηματικής εταιρείας – ΕΜΕ.

Στόχος του συνεδρίου, είναι η ανάδειξη των μαθηματικών στην επιστημονική έρευνα, στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.

Οι επί μέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι, οι εξελίξεις στη μαθηματική έρευνα, η μαθηματική μοντελοποίηση στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα μαθηματικά στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, η ιστορία και φιλοσοφία των μαθηματικών, οι σύγχρονες αναζητήσεις στη μαθηματική εκπαίδευση και τα μαθηματικά και οι άλλες επιστήμες στην εκπαίδευση.

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο Ανάργυρος Φελλούρης, καθηγητής του ΕΜΠ, πρόεδρος της ΕΜΕ, και της επιστημονικής επιτροπής ο Γιάννης Εμμανουήλ, καθηγητής του μαθηματικού τμήματος του παν/μίου Αθήνας.

Στο συνέδριο, θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 800 σύνεδροι, πανεπιστημιακοί με διεθνή αναγνώριση, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαθηματικοί, φοιτητές και εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας και της Κύπρου.

Η 100ή επέτειος το 2018

Σημειώνεται, ότι η μαθηματική εταιρεία, ένα από τα μακροβιότερα επιστημονικά σωματεία της χώρας, και το 2018 συμπληρώνει 100 χρόνια συνεχούς επιστημονικής δράσης. Έχει ιδρυθεί στις 8 Απρίλη του 1918.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με περυσινή ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων, το 2018 αναμένεται να ανακηρυχτεί έτος μαθηματικών, αναγνωρίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης της καλλιέργειας της μαθηματικής επιστήμης στην εκπαίδευση, και στην κοινωνία, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΜΕ.

Η ανάθεση της διοργάνωσης του 34ου πανελλήνιου συνεδρίου μαθηματικής παιδείας, στο παράρτημα της Λευκάδας, έγινε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΜΕ, στη συνεδρίαση της 15 Απρίλη 2016.

Το διοικητικό συμβούλιο του παραρτήματος της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας – ΕΜΕ στη Λευκάδα, αποτελείται από τους, Νίκο Κονιδάρη, πρόεδρο, Χριστίνα Μπενέκη, αντιπρόεδρο, Ευρυδίκη Τούμπα, γενική γραμματέα, Αθανασία Ζαβιτσάνου, ειδική γραμματέα, Χαράλαμπο Ευσταθόπουλο, ταμία, Νίκο Τζίφα, υπεύθυνο βιβλιοθήκης και Χρήστο Λώλη, μέλος.

Σημειώνεται, ότι στο συνέδριο θα πάρει μέρος και ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΜΕ Εύβοιας, Γιάννης Παπαλουκάς.

Το συνέδριο θα είναι ανοικτό στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

☆ Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2103617784, 2645023380, emelefkadas@gmail.com και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

1. Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

2. 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας και

3. Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Του Θανάση Τοτόμη

Πηγή