7 σίριαλ για το φθινόπωρο

Από την Πέρσα Νικηφόρου

Φρέσκες σειρές που κολλάνε στις οθόνες μας

TWIN PEAKS: Η παράξενη πόλη που ονομάζεται Twin Peaks συγκλονίζεται όταν η έφηβη Λόρα Πάλμερ δολοφονείται. 25 χρόνια αργότερα, η ιστορία συνεχίζεται με καινούρια σεζόν που σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της σειράς. Το Twin Peaks καταφτάνει από τους δημιουργούς της ομότιτλης και πολυβραβευμένης σειράς της δεκαετίας του ΄90, David Lynch και Mark Frost. Το πρώτο Twin Peaks κέρδισε 3 Χρυσές Σφαίρες και άλλα 11 βραβεία. Ακολούθησε όμως και η ταινία Twin Peaks: Fire Walk with Me, που βραβεύτηκε για τη μουσική του Άντζελο Μπανταλαμέντι, ενώ ο σκηνοθέτης της, Ντέιβιντ Λιντς, ήταν υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών. Τα νέα επεισόδια γράφτηκαν από τους Lynch και Frost, ενώ ο Badalamenti αναλαμβάνει ξανά τη μουσική. Στο cast περιλαμβάνονται μέλη του πρωτότυπου όπως ο Kyle MacLachlan στο ρόλο του πράκτορα Dale Cooper. Πρωταγωνιστoύν επίσης οι Sheryl Lee, Dana Ashbrook, Sherilyn Fenn, ενώ συναντάμε σε διάφορους ρόλους από την Naomi Watts, την Ashley Judd και τον Tim Roth, μέχρι την Monica Bellucci.

MR MERCEDES: Ο συνταξιούχος αστυνομικός Bill Hodges εξακολουθεί να στοιχειοθετεί την περίπτωση του «κυρίου Mercedes», ο οποίος θέρισε δεκαέξι ζωές όταν οδήγησε μια κλεμμένη Mercedes σε μια τοπική εκδήλωση ανθρώπων που αναζητούσαν εργασία. Εν τω μεταξύ, ο ψυχοπαθής Brady Hartsfield -ο πραγματικός κ. Mercedes- επανέρχεται και  επικεντρώνει την προσοχή του στον Hodges.  Έτσι ξεκινά ένα online παιχνίδι γάτας-ποντικού,  που σύντομα θα έχει θανατηφόρες συνέπειες στην πραγματική ζωή. Η σειρά που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Stephen King. Έχει την υπογραφή του ο δημιουργού David E. Kelley (Big Little Lies, Pivket Fences) ενώ σκηνοθετεί ο Jack Bender (Game of Thrones, Lost, The Sopranos). Πρωταγωνιστούν οι  Brendan Gleeson, Harry Treadaway, Jharrel Jerome.

ΤΗΕ DEUCE: Πώς ήταν η ζωή της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘70 και του ’80, όταν η πορνογραφία και η πορνεία ήταν αχαλίνωτες στο Μανχάταν; Από τον δημιουργό David Simon (The Wire), το Deuce ξεδιπλώνει τη γέννηση της πορνογραφίας και την εξέλιξη της στην Times Square. Στη νέα σειρά του HBO πρωταγωνιστούν ο James Franco σε διπλό ρόλο και η Maggie Gyllenhaal στο ρόλο μιας μητέρας που εργάζεται ως ιερόδουλη αλλά βλέπει μέλλον στη βιομηχανία του πορνό.

AMERICAN VANDAL: Μια σειρά μυστηρίου γεμάτη σάτιρα, διερευνά τα επακόλουθα μιας φάρσας σε ένα γυμνάσιο, η οποία άφησε είκοσι επτά αυτοκίνητα βανδαλισμένα με φαλλικές εικόνες. Όμως ο ύποπτος για την φάρσα επικαλείται αθωότητα και βρίσκει σύμμαχο στο πρόσωπο ενός σκηνοθέτη. Στη νέα σειρά του Netflix που μόλις ξεκινά, πρωταγωνιστούν οι Tyler Alvarez, Griffin Gluck, Jimmy Tatro. Στην Αμερική το περιμένουν πώς και πώς, ενώ μάλλον ξυπνά τουλάχιστον την περιέργεια για το πώς συνδυάζεται η σχολική κωμωδία με το μυστήριο αλλά και με στοιχεία ντοκιμαντέρ.

YOUNG SHELDON: Πώς είναι να διαθέτεις υπερεγκέφαλο και να είσαι μόλις εννέα ετών; Τα παιδικά χρόνια της μεγαλοφυΐας Sheldon, που γνωρίσαμε στη σειρά The Big Bang Theory. Το σίριαλ ακολουθεί το προικισμένο 9χρονο Sheldon Cooper καθώς πηγαίνει σχολείο στο νοτιοανατολικό Τέξας και προσπαθεί να βρει τρόπο να συνυπάρξει με τον κόσμο γύρω του, ενώ η κατά τα άλλα κανονική οικογένειά του προσπαθεί να συνυπάρξει μαζί του. Τη σειρά του CBS δημιουργεί ο πολυβραβευμένος Chuck Lorre (The Big Bang Theory, Two and a Half Men), και ο Steven Molaro (The Big Bang Theory).

CHANNEL ZERO: Μυστήριο και μεταφυσική εμπλέκονται σε ένα σίριαλ με δυνατή ατμόσφαιρα, που προκαλεί ανατριχίλα. Η ανθολογία τρόμου συνεχίζεται για 2η σεζόν ενώ υπέγραψε ήδη και για 3η αλλά και για 4η. Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και η δεύτερο σεζόν μας βάζει μέσα σε ένα σπίτι τρόμου με έξι δωμάτια, το ένα πιο τρομακτικό από το άλλο. Οι περισσότεροι δεν αντέχουν καν να τα επισκεφτούν όλα. Όταν η Margot επιστρέφει στο σπίτι της μετά από επίσκεψη στο σπίτι του τρόμου, αντιλαμβάνεται πως η ζωή της δεν είναι πια ίδια. Το σίριαλ είναι δημιουργία του Nick Antosca (Midnight Picnic, The Girlfriend Game).

THE GOOD DOCTOR: Ένας νεαρός χειρουργός με αυτισμό και σύνδρομο Savant (σύνδρομο του Σοφού) προσλαμβάνεται στην παιδιατρική χειρουργική μονάδα ενός μεγάλουνοσοκομείου. Έτσι προκπτει το ερώτημα: μπορεί ένα άτομο που δεν μπορεί να συσχετιστεί στ’ αλήθεια με ανθρώπους, να σώσει πραγματικά τη ζωή τους; Η νέα σειρά ιατρικού δράματος του ABC έρχεται να καλύψει το κενό που μας άφησε ο Dr House.   Δημιουργός της ο βραβευμένος David Shore (Dr House). Πρωταγωνιστεί ο Freddie Highmore (Charlie and the Chocolate Factory, August Rush, Finding Neverland).

Πηγή