Μια ματιά στο πρώτο, υπέροχο graphic novel για τη ζωή της Frida Kahlo

Από τη Νάγια Κωστιάνη

Η σημαντικότερη καλλιτέχνης του Μεξικού και μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία της τέχνης εν γένει, η Frida Kahlo, απέκτησε το πρώτο, ολόδικό της graphic novel.

Το «Frida Kahlo: The Story Of Her Life» αποτελεί μια ακόμη προσθήκη στην πλειάδα έργων που έχουν δημοσιευτεί τα περασμένα χρόνια με κεντρικό θέμα τη ζωή της σπουδαίας καλλιτέχνη, προσθέτοντας τώρα και το κόμικ στα διάφορα μέσα που έχουν επιστρατευτεί για αυτό τον σκοπό (βιβλία, ταινίες, εκθέσεις τέχνης, αντικείμενα).

Η Kahlo, η οποία πέθανε στα 47 της, με την επίσημη αιτία θανάτου να είναι η πνευμονική εμβολή αλλά φήμες να την θέλουν να πήρε σκόπιμα υπερβολική δόση παυσίπονων, ήταν πάντα ιδιαίτερα ανοιχτή με την προσωπική της ζωή. Από το τραγικό ατύχημα με το λεωφορείο που σημάδεψε για πάντα, μεταφορικά και κυριολεκτικά, και τον αγώνα της να αποκτήσει παιδιά, μέχρι τη θυελλώδη σχέση και γάμο της με τον Diego Rivera, κάθε πτυχή της ζωής της έχει απεικονιστεί στα έργα της.

vanna vinci

Το «Frida Kahlo: The Story Of Her Life», στοχεύει σε μια νέα, πρωτότυπη απεικόνιση της ζωής και του πάθους της Kahlo, μέσα από την εξαιρετική εικονογράφηση της Ιταλίδας Vanna Vinci, η οποία χρησιμοποιεί τόσο ιστορικά στοιχεία όσο και μυθοπλασία για να μας ταξιδέψει στον κόσμο μιας από τις εμβληματικότερες γυναίκες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μπορείτε να παραγγείλετε το «Frida Kahlo: The Story Of Her Life» από το Amazon.

Πηγή