Εβδομαδιαία λίστα φαρμάκων Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Λευκάδας

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Λευκάδας ανακοινώνει ότι την εβδομαδιαία λίστα για τα διαθέσιμα φάρμακα, τα οποία προσφέρονται δωρεάν σε ασθενείς – εγγεγραμμένους στο μητρώο του κοινωνικού φαρμακείου – που δεν έχουν την οικονομική ή και την ασφαλιστική δυνατότητα για να τα προμηθευτούν.

Πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του τοπικού πληθυσμού, κυρίως άνεργοι/ανασφάλιστοι, άποροι, υπερήλικες/χαμηλοσυνταξιούχοι, άστεγοι, μετανάστες, μονογονεϊκές / πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία κα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απαραίτητη είναι η ύπαρξη συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής.

Στα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου υπάρχουν φάρμακα για τη χοληστερίνη (Αντιυπερλιπιδαιμικά), Φάρμακα ζαχάρου (Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2), Φάρμακα πιέσεως-στηθάνχης (Αντιυπερτασικά-Αντιστηθαγχικά-Αντιαρρυθμικά), Φάρμακα για τον προστάτη (Υπερπλασία του προστάτη), Φάρμακα για την καρδιά (αντιπηκτικά-αντιαιμορραγικά-κολπικής μαρμαρυγής),  αντιβιοτικά – αντιμυκητισιακά φάρμακα, προστασίας στομάχου, αντιισταμινικά, φάρμακα με αντιφλεγμονώδη δράση, για χρόνιους νευροπαθητικούς πόνους, υπάρχουν ακόμη ορισμένες πάνες και κρέμες για μωρά.

Γίνεται έκκληση επίσης στους συμπολίτες μας για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού. Ακόμη και τα ανοιγμένα φάρμακα -αυτά που έχουν τη μορφή χαπιών και όχι υγρών- δεν χρειάζεται να πετιούνται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αρκεί να μην έχουν λήξει.

Τα φάρμακα μπορούν να συγκεντρώνονται είτε στο Κοινωνικό Φαρμακείο, είτε στο Γηροκομείο της Λευκάδας (στον Οίκο Πρόνοιας) της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης, καθώς υπάρχει σημαντική συνεργασία με την εκκλησία, είτε σε ιδιωτικά συνεργαζόμενα φαρμακεία του νησιού.

Το κοινωνικό φαρμακείο λειτουργεί στην οδό Θεοδώρου Στράτου 1 (έναντι του ΟΤΕ) στον 1ο όροφο.  Δικαιολογητικά εγγραφής στη διεύθυνση Γουλιέλμου Δαίρπφελδ και Δημ. Βερροιώτη, κεντρική πλατεία Λευκάδας. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο:  26450.22578 ή στο 26450 22788.

Δείτε τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων έως 4 Σεπτεμβρίου: