Πώς θα γυρίσουμε τον κόσμο;

Από τη Λένα Λυδάκη

Ένα παγκόσμιο οικολογικό κίνημα μας φιλοξενεί στις οργανικές φάρμες του κόσμου και μας μυεί στα μυστικά τους, χωρίς χρήματα

Αγαπάμε την οικολογία και τα ταξίδια; Θέλουμε να ζήσουμε σε βιολογικά αγροκτήματα παγκοσμίως, να μάθουμε τα μυστικά τους και να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους; Μπορούμε να το κάνουμε, χωρίς να χρειαστούμε χρήματα ούτε για τη στέγη, ούτε για τη γνώση. Το WWOOF είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που συνδέει εθελοντές με βιοκαλλιεργητές σε όλο τον κόσμο. Προσφέρεται δωρεάν διαμονή ως αντάλλαγμα για κάθε ημέρα εργασίας στο αγρόκτημα. Μπορούμε να μείνουμε από μία εβδομάδα μέχρι όσο καιρό θέλουμε, σε ένα από τα αγροκτήματα που βρίσκονται σε 53 χώρες.

Το WWOOF έχει ως σκοπό να συνδέσει εθελοντές με βιοκαλλιεργητές και να προωθήσει όχι μόνο την οικολογική αλλά και την πολιτιστική γνώση. Έτσι όχι μόνο γνωρίζουμε τον κόσμο αλλά και συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης, παγκόσμιας κοινότητας, με βάση την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, όχι το χρήμα.

Η διαδικασία είναι απλή: διαλέγουμε τον προορισμό μας. Επιλέγουμε το γκρουπ που θέλουμε. Βρίσκουμε τους οικοδεσπότες μας και δρομολογούμε το ταξίδι μας. Μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε περισσότερες από 120 χώρες και οι προορισμοί μας στέλνουν σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης. Από την Κίνα μέχρι τη Βολιβία, και από την Ελβετία μέχρι την Αίγυπτο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε κλείσει τα 18 μας χρόνια και να κάνουμε ένα προφίλ στην ιστοσελίδα του WWOOF.

Πηγή