Νιώθεις πεσμένος; Αυτό το μουσείο θα σου στέλνει έργα τέχνης για να σε «φτιάξει»

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο σκέφτεται για εσένα!

Η σύγχρονη τέχνη γίνεται viral χάρη σε μία νέα υπηρεσία textingw από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο. Το Send Me SFMOMA επιτρέπει στους λάτρεις της τέχνης να στέλνουν το μήνυμα «Στείλε μου» μαζί με μια λέξη-κλειδί, ένα χρώμα ή ένα emoji και να λαμβάνουν ένα έργο τέχνης από την συλλογή που αντιστοιχεί.

Η υπηρεσία έχει πρόσβαση σε όλα τα κομμάτια της συλλογής που είναι πάνω από 35.000 έργα τέχνης και στέλνει μια φωτογραφία του έργου, τον καλλιτέχνη, τον τίτλο και ημερομηνία. Μέσα σε μια εβδομάδα το Send Me SFMOMA έλαβε ένα τέταρτο του εκατομμυρίου γραπτά μηνύματα.

Η συλλογή του Μουσείου είναι τόσο μεγάλη που μόνο το 5% μπορεί να εκτεθεί σε γκαλερί οποιαδήποτε στιγμή και το MOMA λέει ότι χρειάζεται να περπατήσεις περίπου 7 μίλια για να περάσεις μπροστά από κάθε έργο τέχνης.

Παρόλο που δεν θέλουμε να ενισχύσουμε την τεμπελιά, αυτός είναι ένας τρόπος να δεις λίγη κουλτούρα, χωρίς να αφήσεις την καρέκλα σου. Η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, αλλά χάρη στην αντίδραση του κόσμου, το μουσείο είπε ότι θα ψάξουν τρόπους για να την επεκτείνουν.

Πηγή