«Η Ωραία Κοιμωμένη» στη Λευκάδα

Κυριακή 11 Ιουλίου, ώρα 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου – Yπό την Αιγίδα Περιφέρειας Αττικής

Το κλασσικό, αγαπημένο παραμύθι Ωραία Κοιμωμένη, έρχεται το καλοκαίρι να κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, προσφέροντας θέαμα, διασκέδαση, αλλά και σύγχρονα μηνύματα, ειδικά στα παιδιά.

Τo κείμενο υπογράφει και επιμελείται η Αγαθή Δημητρούκα που με το μοναδικό της συγγραφικό ταλέντο (συγγραφή στίχων στην παράσταση «Πέρα από τα σύνορα» στο φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017, βιβλία: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Οι Μαγκουράτοι, Ο Χρυσάνεμος, Πάσχα στη Γλυκομηλίτσα, κ.α.), εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο.

Ενα παιδικό έργο με συναρπαστική πλοκή, που μεταμορφώνεται ταυτόχρονα σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού, γνωστού συνθέτη Δημήτρη Μπουζάνη (Α΄ βραβείο καλύτερης χορωδίας το 1998 και το Α΄ βραβείο καλύτερου μαέστρου στο διαγωνισμό Hessen Chorwettbewerb το 2000, παραστάσεις «Mamma Mia», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Όλα τα δειλινά του κόσμου» φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017).

Το έργο σκηνοθετεί ο Γιώργος Γιανναράκος (“Σιλωάμ” του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Θέατρο “Τζένη Καρέζη”, “Amour et piano“, Θέατρο “Άλμα” και πολυχώρο “Αλεξάνδρεια”, “Ταξίδι στην έρημο” , στο Θέατρο “Radar”, “Καφέ ντε Φλορ“, φεστιβάλ “Μικρό Παρίσι στην Αθήνα”.

Η παράσταση

Με χαρισματικούς ηθοποιούς/τραγουδιστές, έξυπνα, λιτά σκηνικά και κομψά κοστούμια, γρήγορο ρυθμό, συγκίνηση και ανατροπές, σκηνοθετημένη στη λεπτομέρεια και με μία απολαυστική ιστορία, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον όλων των θεατών, ανεξαρτήτου ηλικίας. H Ωραία Κοιμωμένη είναι ένα παραμύθι που μιλάει στην καρδιά και στο μυαλό των παιδιών. Μια παράσταση τυλιγμένη με μουσική, τραγούδια και χιούμορ!

Η πλοκή

Μια διαχρονική περιπέτεια που θα μας καθηλώσει για άλλη μια φορά. Η πολυπόθητη γέννηση της ηρωίδας μας, οι επτά νεράιδες, η σύγκρουση του Βασιλιά με την κακή νεράιδα που θα «χαρίσει» την κατάρα, η καλή βασίλισσα που θέλει να καμαρώσει τη κόρη της αλλά λιποθυμά στην κακή είδηση. Άραγε η ηρωίδα μας, η πριγκίπισσα, θα τρυπήσει το χέρι της και θα πέσει σε βαθύ ύπνο; Και θα ξυπνήσει κάποτε ή όχι; Θα θριαμβεύσει το καλό και η αγάπη; Η θα νικήσει το κακό;

Λίγα λόγια από το σκηνοθέτη

Αν τα παραμύθια, σήμερα, τα έλεγε ακόμα η γιαγιά και όχι το internet ή η τηλεόραση, η Ωραία Κοιμωμένη θα είχε κοιμηθεί την εποχή του τσάρλεστον και θα ξυπνούσε σήμερα. Η εικόνα του κόσμου που θα αντίκριζε θα ήτανε περίεργη, αν ο πρίγκιπας της δεν ήταν ένας νέος της εποχής μας που θα την έκανε να δει την πραγματικότητα μέσα από τα μάτια του.

Η δική μας «Ωραία Κοιμωμένη» στηρίζεται στην κλασική εκδοχή του Περό και φέρει τη σφραγίδα της Αγαθής Δημητρούκα που υπογράφει τη διασκευή. Πολλή μουσική, πολύς χορός, κέφι και φαντασία θα μεταφέρουν τους νεαρούς και λιγότερο νεαρούς θεατές της 100 χρόνια πίσω. Ένα ταξίδι «aller retour», αφού το παραμύθι μας, κλείνει στην εποχή μας.

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ ( Ταμείο )
Προπώληση : 8 ευρώ