12 Καλοκαιρινά Φεστιβάλ

Από τη Σύρο ως την Επίδαυρο και από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβρη. Τα καλύτερα φεστιβάλ για πολιτισμό, σπορ, multimedia, γεύση

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ #ΗΡΩΔΕΙΟ #ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ #ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στα διεθνή ονόματα συμπεριλαμβάνονται φέτος η θρυλική πιανίστα Μάρθα Άργκεριχ στο Ηρώδειο, ο Μπαρίσνικοφ και ο Μπομπ Γουίλσον, ο Ρομέο Καστελούτσι κ.ά.. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου μάς περιμένει με πολλές θαυμάσιες παραγωγές: Από την Άλκηστη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου και τις Βακχες του Έκτορα Λιγύζου, μέχρι τους Πέρσες σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με την Κ. Καραμπέτη. Μπορείτε να βρείτε όλο το πρόγραμμα εδώ. Info: Φεστιβάλ Επιδαύρου, Ιούλιος-Αύγουστος 2017, Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου.

EYE’S WALK FESTIVAL #ΣΥΡΟΣ #ΤΕΧΝΗ: Το διαδραστικό φεστιβάλ που ζωντανεύει τα κτίρια της Σύρου φέτος μας ρωτά: «Είσαι φάντασμα ή άνθρωπος στον Δημόσιο χώρο;». Η Ερμούπολη μεταμορφώνεται μέσω της τέχνης, των video installation και ενός παιχνιδιού που μέσω των έξυπνων τηλεφώνων μας θα μας επιτρέψει να αλληλεπιδράσουμε ζωντανά με τα κτήρια της πόλης, το δημόσιο χώρο και την κοινότητα. Info: Eye’s Walk Festival, 27-29 Ιουλίου, Ερμούπολη, Σύρος. Το doctvgr είναι χορηγός επικοινωνίας.

ATHENS OPEN AIR #ΣΙΝΕΜΑ #ΠΡΟΒΟΛΕΣ #ΑΘΗΝΑ #ΔΩΡΕΑΝ: Το 7ο AOAFF έρχεται από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο και, όπως πάντα, με ελεύθερη είσοδο. Ανακαλύψτε όλο το πρόγραμμά του.

ODYSSIA FESTIVAL #ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΟΙΝΟΣ #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ DOCTVGR: Μυστικά beach parties, workshops, εικαστικές εγκαταστάσεις, body painters, graffiti artists, δάσκαλοι χορού, γιόγκα, καλλιτέχνες του θεάτρου, των τεχνών δρόμου και μουσικοί, συνθέτουν φέτος το κολάζ εμπειριών. Μέσα από 4 μουσικές θεματικές ημέρες, το φεστιβάλ εξερευνά την προέλευση της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής κουλτούρας μέσα από djs της διεθνούς και ελληνικής μουσικής σκηνής. Info: Odyssia Festival 2017, 7-10 Ιουλίου, Σχίνος Κορινθίας. Το doctvgr είναι χορηγός επικοινωνίας, μπορείτε να βρείτε προσκλήσεις εδώ.

SYROS FILM FESTIVAL #ΣΥΡΟΣ #ΣΙΝΕΜΑ #ΠΡΟΒΟΛΕΣ #WORKSHOPS: Το φεστιβάλ που μέσα σε ένα ονειρικό τοπίο μας προσκαλεί να ξανασκεφτούμε «Τι είναι ο κινηματογράφος;», Ελληνικά και διεθνή προτζεκτ, εργαστήρια ταινίες και περφόρμανς συνδέονται με τη Σύρο με προβολές και δρώμενα σε μια σειρά από πολλούς διαφορετικούς χώρους του νησιού, μέσα και έξω από την Ερμούπολη. Info: Syros Film Festival, 14-19 Ιουλίου, Σύρος.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ RIVER PARTY #ΚΑΣΤΟΡΙΑ #CAMPERS #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ DOCTVGR: Το μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ του καλοκαιριού καταλαμβάνει φέτος τους πρόποδες του Γράμμου, στις πηγές του Αλιάκμονα, με 5 ημέρες γεμάτες διασκέδαση, συναυλίες, μουσική, κατασκήνωση, παράλληλες δραστηριότητες. Info: River Party, 2-6 Αυγούστου, Νεστόριο Καστοριάς.

SARISTRA FESTIVAL, #LIVE #FILMS #BEACH PARTY #ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ #ΑLTERNATIVE #ΔΩΡΕΑΝ: Οι Κωνσταντίνος Βήτα, Theodore, drog_a_tek,  Dury Dava, Larry Gus, Acid Baby Jesus,  The Βonnie Νettles, Nightstalker κ.ά καταλαμβάνουν τη σκηνή του. Ένα μεγάλο εναλλακτικό τριήμερο φεστιβάλ γεμάτο μουσική, προβολές, σεμινάρια και εκθέσεις στην Κεφαλλονιά, μόλις ένα χιλιόμετρο από το χωριό Καραβόμυλος. Το beach party ξεκινά από το μεσημέρι, τα live είναι το βράδυ, ενώ όλο το τριήμερο βλέπουμε προβολές από το Athens Video Art Festival. Info: Saristra Festival, 4-6 Αυγούστου, Σάμη, Κεφαλλονιά. Το doctvgr είναι χορηγός επικοινωνίας.

UP FESTIVAL #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΡΟΚ #ΑΜΟΡΓΟΣ: Το ελληνικό ροκ πάει Κουφονήσια. Ο Παύλος Παυλίδης και οι B Movies, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100C, η Ματούλα Ζαμάνη, οι The Last Drive, ο Leon of Athens κ.ά. δίνουν το σύνθημα στο φετινό UP. Η ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή που αγαπάμε σε ένα πάρτι στην παραλία. Επίσης μας περιμένουν και gigs-έκπληξη που θα ξεδιπλωθούν σε όλο το νησί. Info: Up Festival, 11-16 Ιουλίου, Δημοτικό Parking Αιγιάλης/ Beach Bar Ammos, Αμοργός.

SAMOTHRACE WORLD MUSIC FESTIVAL #ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ #ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ #WORKSHOP: Το παγκόσμιο φεστιβάλ που γεννήθηκε στη Σαμοθράκη, ταξίδεψε από τον Έβρο μέχρι το Μαιάμι, φέτος μας υποδέχεται ξανά στο νησί των Καβείρων. Ανάμεσα σε καταρράκτες και μυθικά τοπία, στα  προηγούμενα φεστιβάλ είχαν πάρει μέρος μεγάλα διεθνή ονόματα όπως οι Omar Faruk Tekbilek, Ross Daly, Mode Plagal. Παράλληλα τρέχουν και εργαστήρια μουσικής για μουσικούς και μουσικόφιλους.  Το φετινό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Info: Samothrace World Music Festival, 19-20 Αυγούστου, Σαμοθράκη.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

VEGAN LIFE FESTIVAL: #ΑΘΗΝΑ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ  #ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ: Το φεστιβάλ επιστρέφει γεμάτο με αλμυρές και γλυκές νοστιμιές επιμελημένες από vegan ή φιλικές στους vegan επιχειρήσεις, δημιουργική απασχόληση για τα πιτσιρίκια μας, μια μεγάλη έκθεση με cruelty-free προϊόντα και φυσικά ενημέρωση από καταξιωμένους επιστήμονες ώστε να αποφασίσουμε αν ο βιγκανισμός μας ταιριάζει και θέλουμε να τον ακολουθήσουμε. Info: Vegan Life Festival veganlife.gr, 9 Ιουλίου, Τεχνόπολη, Γκάζι.

REWORKS #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ELECTRONICA #5ΗΜΕΡΕΣ: Το μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Ελλάδας γιορτάζει. Το Reworks παρουσιάζει συναυλίες με τον αφρό των ηλεκτρονικών ημερών, εργαστήρια, ομιλίες και δωρεάν δρώμενα, που μετατρέπουν και φέτος στη Θεσσαλονίκη σε μια 5ήμερη ηλεκτρονική γιορτή. Από τα πρώτα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί φέτος είναι οι Cayetano, Tendts, Solomun, Dixon, Ben Klock, Recondite, Adriatique, Hauschka, Motor City Drum Ensemble, Tijana T, Pablo Valentino κ.ά. Info: Reworks Festival, 13-17 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη.

ATHENS BIKE FESTΙVAL #ΠΟΔΗΛΑΤΟ #ΑΘΗΝΑ #ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ: Το Athens Bike Festival είναι μια μεγάλη γιορτή με στόχο την αποτύπωση της επιρροής του ποδηλάτου στη ζωή μας. Φέτος, στην 8η μπορούμε να ανακαλύψουμε όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων και να λάβουμε μέρος σε διαδραστικές και μη εκδηλώσεις εκδηλώσεις με σκοπό να γιορτάσουμε την παρουσία του ποδηλάτου ως εναλλακτικό τρόπο όχι μόνο κίνησης αλλά και ως στάση ζωής. Info: Athens Bike Festival, 22-24 Σεπτεμβρίου, Αθήνα.

Πηγή