Παρουσίαση σπάνιων φωτογραφιών του Etienne Labranche για την Πρέβεζα

Στην παραπάνω φωτογραφία παρουσιάζονται Συρρακιώτισσες να γυρνούν στην Πρέβεζα από τον ελαιώνα φορτωμένες με λιόκλαρα ενώ ταυτόχρονα γνέθουν ή πλέκουν (Λεπτομέρειες φωτογραφίας Ε. Labranche – Ίδρυμα ΑΚΤΙΑ Νικόπολις)

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του ιδρύματος «ΑΚΤΙΑ Νικόπολις» Νίκος Δ. Καράμπελας, θα παρουσιάσει το φωτογραφικό έργο του Etienne Labranche, Γάλλου πολεμικού ανταποκριτή της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας Les Temps, στο μέτωπο της Ηπείρου το 1912-13.

Η σπουδαία αυτή θεματική εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει τίτλο «Πολεμικές ανταποκρίσεις του Etienne Labranche από το μέτωπο της Ηπείρου (1912-13)» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29.6.2017, ώρα 20:30, στην αυλή της οικίας Αθανασιάδη, οδός Σαπουντζάκη & Βύρωνος. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το σωζόμενο, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την Πρέβεζα, τη Νικόπολη, την Καμαρίνα, τη Φιλιππιάδα και το χάνι Εμίν Αγά, του 1912.

Παρουσιάζουμε ενδεικτικά τρεις από τις πολύτιμες φωτογραφίες του Etienne Labranche  που κοσμούν τη συλλογή του ιδρύματος «ΑΚΤΙΑ Νικόπολις»:

Ο Καμαρινιώτης οικοδεσπότης του Labranche.

2377 21a_4

Μικροπωλητής γλυκισμάτων μπροστά από τον πύργο του ρολογιού. Μικρή ελληνική σημαία στέκει ως διακόσμηση στο δίσκο με τα γλυκά, λίγες μόνο μέρες μετά την απελευθέρωση της Πρέβεζας.

2284 10_3

Ένα από τα πρώτα αεροπλάνα του Ελληνικού Στρατού, λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Νικόπολης. Δυο άλογα τρέχουν έντρομα μακριά από το πρωτόγνωρο άκουσμα.

2327 15a_2

Πηγή