Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

Η ίδρυση Δημόσιου Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στις εγκαταστάσεις των πρώην διαμετακομιστικών αποθηκών (Σιλό), εδραιωμένο τοπόσημο του Πειραιά, αποτελεί κοινό στόχο και κοινή πρόθεση τόσο της ελληνικής όσο και της κινεζικής πλευράς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα και με τις πρόσφατες  συζητήσεις στα πλαίσια του Έτους Ελλάδας – Κίνας, σχεδιάζεται η  λειτουργία ενός  Μουσείου που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην οικονομική – τουριστική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής και θα αναδείξει και τους δύο πολιτισμούς.

Είναι απορίας άξιο πώς οι φωνές που εγκαλούν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για ολιγωρία στη δημιουργία του Μουσείου, είναι οι ίδιες που προσπαθούν ταυτόχρονα να στρεβλώσουν μια τέτοια πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ ως αποθαρρυντική των επενδυτικών έργων.

Η στενή και απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Κυβέρνησης και της Κίνας σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από την πορεία υλοποίησης των συνεργειών του Έτους Ελλάδας-Κίνας. Η διαρκής ενίσχυση, εξάλλου, των ελληνοκινεζικών σχέσεων επιβεβαιώνεται και από το επικείμενο ταξίδι του Έλληνα  Πρωθυπουργού στην Κίνα, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Πηγή