Διαγωνισμός – ταξίδι: ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις

Ένας πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός του WWF Ελλάς έρχεται και επιφυλάσσει σε μαθητές όλης της χώρας ένα διασκεδαστικό ταξίδι εξερεύνησης της ελληνικής φύσης, αλλά και πλούσια δώρα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της Ελλάδας και γιατί τα φλαμίνγκο έχουν αυτό το εξωτικό ροζ χρώμα; Αυτοί είναι δύο μόνο γρίφοι από τους δεκάδες που καλούνται να απαντήσουν οι μαθητές όλης της χώρας, στον δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις” που διοργανώνει το WWF Ελλάς.

Μέσα από ένα διασκεδαστικό, ψηφιακό, εκπαιδευτικό ταξίδι, μαθητές δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας, καλούνται να πάρουν μέρος σε έναν διαγωνισμό γνώσεων για τη φύση της Ελλάδας που επιφυλάσσει πλούσια δώρα για τους νικητές.

Για μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 8/5/2017 στις 08:00 π.μ. έως και την Παρασκευή 12/5/2017 στις 08:00 μ.μ., μεμονωμένοι μαθητές ή μαθητικές ομάδες της πέμπτης (Ε’) και έκτης (ΣΤ’) δημοτικού, καθώς και των τριών τάξεων του γυμνασίου, των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων ολόκληρης της επικράτειας, μπορούν δωρεάν να δοκιμάσουν γνώσεις και τύχη, παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό, μπορεί να δηλώσει κάθε μαθητής ή μαθητική ομάδα εδώ. Οι νικητές στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στον πίνακα των υψηλότερων σκορ θα κερδίσουν αντίστοιχα μια action camera, ένα tablet και ένα mini drone.

Τι είναι ο Γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις;

Διαγωνισμός - ταξίδι: ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις

“Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις” είναι ένα σύγχρονο, διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για παιδιά και εφήβους ηλικίας 8-15 ετών.

Αντλώντας πληροφορία από το Οικοσκόπιο, την πρότυπη χαρτογραφική εφαρμογή του WWF Ελλάςγια το ελληνικό περιβάλλον και εξελίσσοντας το oikoskopio kids, που προσφέρει σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας τη βασική εξοικείωση με περιβαλλοντικές έννοιες, εικόνες και ήχους, το νέο παιχνίδι συμπληρώνει τις ψηφιακές – εκπαιδευτικές πλατφόρμες που το WWF προσφέρει δωρεάν στο ευρύ κοινό.

“Μέσα από το παιχνίδι, οι μαθητές δεν ανακαλύπτουν απλά την ελληνική φύση αλλά ταξιδεύουν στις πιο όμορφες γωνιές της χώρας μας, ανακαλύπτουν τη μοναδικότητά τους και έρχονται σε επαφή με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το περιβάλλον σήμερα. Ένα διαδικτυακό ταξίδι γίνεται έτσι το εισιτήριο για μια πραγματική ευαισθητοποίηση των πολιτών του αύριο”, δήλωσε σχετικά η Ναταλία Καλεβρά από το WWF Ελλάς, επιστημονική υπεύθυνη για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ερευνητικής ομάδας Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού, CoSyLLab, του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά και τη χρηματοδότηση του WWF Ολλανδίας. Το υλικό αντλείται από την εμπειρία και τα προγράμματα του WWF Ελλάς.

Το παιχνίδι “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες” είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας ως προς την καταλληλότητα του περιεχομένου του. Τα δώρα στους νικητές του διαγωνισμού είναι ευγενική χορηγία της Microsoft. Δείτε εδώ αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού.

Πηγή