Μια νέα ιστοσελίδα για την Ημέρα του βιβλίου και τους βιβλιόφιλους

Η Ημέρα Βιβλίου να προωθήσει την έννοια του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού και την ιδέα της βιβλιοφιλίας σε όλες τις ηλικίες.

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζει και φέτος -με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία- την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.

Πρόκειται για μια πολυσύνθετη προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω» και είχε εξαιρετική απήχηση. Για το 2017 προγραμματίζονται για όλο τον Απρίλιο εκδηλώσεις για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας, η ΕΝΕΛΒΙ ανασχεδίασε τον κόμβο επικοινωνίας της Ημέρας Βιβλίου www.greekbookday.gr. Στον ιστότοπο αυτό μπορoύν οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν και να κατεβάζουν όλο το ψηφιακό υλικό, να αναρτούν τις εκδηλώσεις τους, ενώ μέσα από αυτόν θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών για όλες τις δράσεις που εντάσσονται στον εορτασμό.

Φιλοδοξία, είναι η Ημέρα Βιβλίου να προωθήσει την έννοια του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού και την ιδέα της βιβλιοφιλίας σε όλες τις ηλικίες.