Η σύνδεση με μονοπάτι Γιαλού Εγκρεμνών είναι η μοναδική λύση!

Του Ν. Θερμού

Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε καταθέσει αυτή την άποψη. Όπως αποκαλύφτηκε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο,  η πρόοδος των εργασιών για το δρόμο των Εγκρεμνών ακυρώνεται από τις συνεχείς κατακρημνίσεις, και το μέλλον του δρόμου είναι μάλλον αβέβαιο. Έτσι  η σύνδεση με μονοπάτι της παραλίας Γιαλού-Εγκρεμνών επανέρχεται με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα ως ίσως η μοναδική λύση.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η πρόταση μας έχει εξεταστεί -ανεπίσημα- σε τεχνικό επίπεδο και βρέθηκε απολύτως υλοποιήσιμη!

Μάλιστα, ειπώθηκε ότι αντί να έχει ένα περιμετρικό «μπαλκόνι» στη βραχώδη απόληξη -σύνορο- των παραλιών θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα μικρό τούνελ ώστε και περιβαλλοντικά να μην έχει κάποια οπτική επιβάρυνση από τη μεταλλική κατασκευή.

(Πιο πρακτικό βρίσκουμε το μπαλκονάκι αλλά και πάλι το τούνελ σίγουρα θα στοιχίσει φθηνότερα από τον δρόμο των Εγκρεμνών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αποδεικνύεται ότι τα λεφτά εκεί δεν θα πιάσουν τόπο).

Τι εμποδίζει αυτή τη λύση; Αυτό που πάντα εμποδίζει, συμφέροντα μικρά και μεγάλα.

Έτσι για μια ακόμη φορά ρίχνουμε το νερό σε τρύπιο βαρέλι (σαν την ελληνική οικονομία ένα πράγμα).

Η κοινωνία όμως, κ. Δρακονταειδή, απαιτεί γρήγορες και πρακτικές λύσεις και όχι μεγαλόστομες  διακηρύξεις.

Χρειάζεται πολιτική βούληση! Τολμήστε λοιπόν και μην κρύβεστε πίσω από τις τυπικές διαδικασίες ανάληψης τεχνικών έργων πετώντας αλλού το μπαλάκι!