Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της  25ης  Μαρτίου 1821

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημόσιων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων  Ν.Π.Δ.Δ. και Ιδιωτικού Δικαίου, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από ώρα 08:00 το πρωί της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017 .
  • Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017.

Παρασκευή 24η Μαρτίου 2017            

Ώρα 09:30
Σχολικές εορτές στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις αίθουσες τελετών των σχολείων αυτών.

► Ώρα 11:00
Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων εκπροσώπων μαθητών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Προσκόπων και Οδηγών στο Ηρώο της πόλης προσερχόμενων συντεταγμένων με επικεφαλή Καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Σάββατο 25η Μαρτίου 2017

Ώρα 07:30
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών της πόλης, εωθινό από τη Φιλαρμονική Λευκάδας.

Ώρα 08:00
Έπαρση σημαίας στον παραλιακό χώρο προ του μνημείου των πεσόντων από τιμητικό απόσπασμα και τη Φιλαρμονική, με την φροντίδα του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς και του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής.

Ώρα 09:45
Συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της πόλης, των Προεδρείων των Εφεδροπολεμιστικών  Οργανώσεων, κλπ, με τις σημαίες τους και εκκίνηση από εκεί στις 10:15 με τη Φιλαρμονική για τον Ιερό Ναό της Μητρόπολης από την Κεντρική οδό.

Ώρα 11:00
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Λευκάδας και Ιθάκης K.K. ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας μέσα στον Ιερό Ναό της Μητρόπολής.

Ώρα 11:30
Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Βουλευτή Λευκάδας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λευκάδας, Δήμαρχο Λευκάδας, εκπρόσωπο Τ.Ε.Ι., Δ/ντη Αστυνομικής Δ/νσης Λευκάδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής, Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπρόσωπο Παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Λευκάδας, εκπρόσωπο Παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης 1941 έως 1944 Λευκάδας και εκπρόσωπο Παραρτήματος Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης  Ε.Ο.Α.-Ε.Δ.Ε.Σ. Λευκάδας.

Σιγή ενός (1) λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00
Παρέλαση στον προ της παραλιακής πλατείας χώρο, Αναπήρων Πολέμου, Σωματείων, Συλλόγων, Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

Ώρα 18:00
Υποστολή Σημαίας από τιμητικό απόσπασμα με φροντίδα του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Λευκάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Λευκάδας                                                                                      
Θεόδωρος Χαλικιάς