Ένας υπέροχος λογοτεχνικός χάρτης του κόσμου

Ένα από τα πράγματα που κάνουν τα βιβλία τόσο ισχυρά είναι ότι σου δίνουν την δυνατότητα να δοκιμάσεις μια άλλη κουλτούρα ή ζωή που αλλιώς δεν θα μπορούσες να ζήσεις.

Θα θέλατε να διευρύνετε λίγο περισσότερο τον κόσμο των βιβλίων σας; Ίσως θέλετε να αφήσετε τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» ή το «Κορίτσι με το Τατουάζ» και όλα αυτά τα βιβλία που διαβάζουν όλοι τα πρωινά στα λεωφορεία. Αν έχουμε πέσει μέσα, τότε σας προτείνουμε αυτόν τον απίστευτο χάρτη λογοτεχνίας του κόσμου από τον χρήστη του Reddit, τον Backforward24:

View post on imgur.com

 

Η κάθε χώρα αντιπροσωπείται από το πιο δημοφιλές ή σημαντικό βιβλίο της. Προφανώς, μια τέτοια κατηγοριοποίηση θα οδηγήσει σε διαφωνίας. Για την Ρωσία, επιλέχθηκε το «Πόλεμος και Ειρήνη», αλλά εύκολα θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο έργο του Ντοστογιέφσκι.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει το «Περηφάνεια και Προκατάληψη» που είναι ένα πολύ σημαντικό βιβλίο, αλλά πολλοί θα πρότειναν έναν Ντίκενς ή έναν Σαιξπηρ.

Ας είμαστε ειλικρινείς, η Ισπανία θα έπρεπε να εκπροσωπείται από τον «Δον Κιχώτη», όχι το συμβατικό bestseller «Η Σκιά του Ανέμου» του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν.

Αλλά αυτό που κάνει τον χάρτη ξεχωριστό είναι οι χώρες της Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής και της Ασίας. Όλοι ξέρουμε τα κλασικά έργα της Δυτικής Λογοτεχνιάς, αλλά έχετε ακούσει ποτέ για το «Είμαι ένα Ταξί» από την Ντέμπορα Έλλις ή το «Αντιάνθρωποι» του Σόνι Λαμπού Τάνσι;

Πηγή