Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Λευκάδας

Την παροχή σύμφωνης γνώμης του ΕΟΤ για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Λευκάδας για το τρέχον έτος παρείχε η αρμόδια Διεύθυνση του Οργανισμού.

Ο Δήμος Λευκάδας μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και γνωμοδότηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής απηύθυνε το αίτημα αρμοδίως και έλαβε την υπ. αρ. 2134, της 7ης Μαρτίου 2017, έγκριση του ΕΟΤ.

Το  Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Λευκάδας, έτσι όπως το εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής στην Επιτροπή Τουρισμού και, έτσι όπως εμπλουτίστηκε από τις προτάσεις των μελών της, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Αθανάσιου Περδικάρη και εγκρίθηκε από το Όργανο, αναφέρει μεταξύ άλλων:

-Συμμετοχή σε εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Προμήθεια Υλικού

  • Προμήθεια usb sticks, τα οποία θα εμπεριέχουν τόσο τα βίντεο προβολής του νησιού, όσο και φωτογραφικό υλικό και πληροφοριακό για την Λευκάδα, καθώς και το έντυπο υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να παρέχονται στις επαφές μας με tour operators και travel bloggers στις τουριστικές εκθέσεις.
  • Προμήθεια μπρελόκ με το σήμα του Δήμου  για ενσωμάτωσή τους με τα usb sticks.
  • Κατασκευή διαφημιστικών προωθητικών συσκευασιών (όπως τσάντες, κουτάκια κ.λ.π.), στις οποίες θα προστίθεται το προωθητικό υλικό μας για να διανέμεται ως δώρο σε επιλεγμένους επισκέπτες του Δήμου ή στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων.
  • Δημιουργία roll-up τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των τουριστικών εκθέσεων, στα αγγλικά και στα ελληνικά.
  • Προμήθεια ειδικών αναμνηστικών δώρων (οδηγοί, αναμνηστικές πλακέτες λευκώματα, βιβλία, κ.λπ) καθώς και παραδοσιακών προϊόντων για προσφορά σε δημοσιογράφους, προσωπικότητες επιστήμης και τέχνης, τουριστικούς πράκτορες, και επίσημους επισκέπτες εκθέσεων.

-Δράσεις Ψηφιακής προβολής

  • Ενέργειες προβολής μέσω διαδικτύου.
  • Δημιουργία ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή του Δήμου Λευκάδας (ελληνική και ξενόγλωσση).
  • Δημιουργία εφαρμογής με όλες τις πληροφορίες για το Δήμο για tablets και κινητά.
  • Κατασκευή ηλεκτρονικής μακέτας του Δήμου σε ελληνικά, αγγλικά, ρώσικα, κινέζικα κ.λ.π.
  • Προβολή σε travel portals, blogs και σε ιστοσελίδες ταξιδιωτικών περιοδικών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Προβολή του προορισμού σε ιστοσελίδες που προωθούν ειδυλλιακούς προορισμούς για γάμους, εναλλακτικό τουρισμό, περιπατητικό τουρισμό, θαλάσσια σπορ, κρουαζιέρες κ.λ.π.
  • Στοχευμένη προώθηση μέσω διαδικτύου, social media, αλλά και στοχευμένη εύρεση travel bloggers και tour operators για προβολή του Δήμου Λευκάδας.
  • Αναπαραγωγή μέσω του Youtube Channel του Δήμου του οπτικοακουστικού προωθητικού υλικού (βίντεο) και σχετική αναπαραγωγή στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκάδας.

Μεταφορά και διανομή του εγκεκριμένου από τον ΕΟΤ έντυπου και του οπτικοακουστικού υλικού του Δήμου Λευκάδας στις τουριστικές εκθέσεις .

-Δράσεις διαφημιστικής προβολής

Προτείνεται ο σχεδιασμός και η δημιουργία μακέτας σε ψηφιακή μορφή για την προβολή του Δήμου Λευκάδας στα έντυπα και μετάφραση αυτής σε διάφορες γλώσσες. Χρηματοδότηση δράσεων υλοποίησης κινηματογραφικών, τηλεοπτικών παραγωγών, video clips, κ.ο.κ. Αναπαραγωγή υπάρχοντος ψηφιακού και οπτικοακουστικού υλικού του Δήμου Λευκάδας. Δημιουργία θεματικών videos.

Δράσεις Δημοσίων Σχέσεων

Προτείνεται δυνατότητα φιλοξενίας έγκριτων δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ, υπευθύνων δημοσίων σχέσεων, τουριστικών πρακτόρων, διάσημων προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης, του αθλητισμού κ.λπ. και δαπάνες φιλοξενίας και ξενάγησής τους. Αναλυτικότερα στην δράση αυτή περιλαμβάνονται δαπάνες για : ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κόστος καυσίμων, οδηγός, ξεναγός, αεροπορικά εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, γεύματα, καθώς επίσης οτιδήποτε άλλο κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη προβολή του τόπου στις ομάδες αυτές.

Αναγκαιότητα στόχευσης στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λευκάδας

Προτείνεται η προβολή του Δήμου Λευκάδας με στρατηγική επικοινωνίας που να επικεντρώνεται στα ιδιαίτερα (μοναδικά) χαρακτηριστικά της, όπως: Στεριανό νησί, συνδυασμός εντυπωσιακών παραλιών και κατάφυτου τοπίου, αρχιτεκτονική της πόλης και της ορεινής Λευκάδας, παράδοση στις τέχνες και τα γράμματα, αρχαιολογικοί μύθοι, αρχαία του Δήμου Λευκάδας, (Αρχαίο Θέατρο, Ομηρική Ιθάκη κ.ο.κ.), ενέργειες προσέλκυσης επισκεπτών για εναλλακτικό τουρισμό, γαμήλιο προορισμό, ιστιοπλοϊκό, δράσης (όπως paraglide, kitesurf, windsurf, parapente, mountain-bike, ορειβασία, ιππασία, κ.ο.κ.).

Πρόσληψη ειδικού συνεργάτη-συμβούλου σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.