Διημερίδα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων «Πολιτισμός και Αθλητισμός στη Λευκάδα»

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα πλαίσια της προώθησης και ανάδειξης του επτανησιακού πολιτισμού και της επτανησιακής πολιτιστικής ταυτότητας , αλλά και στα πλαίσια της θέσπισης Πανιόνιων δράσεων πολιτισμού τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις σύγχρονες μορφές του, διοργανώνει Πανιόνια διήμερη συνάντηση, στο ξενοδοχείο Ionian Blue στη Λευκάδα στις 4 και 5 του Μάρτη. Η συνάντηση αυτή θα προσδιορίσει, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών δημιουργικών δυνάμεων, το πλαίσιο της δράσης και των πρωτοβουλιών που είναι αναγκαίες σήμερα, ώστε ο επτανησιακός πολιτισμός, σε όλες του τις μορφές, παραδοσιακές και σύγχρονες να προσδιοριστεί και να προωθηθεί με τρόπο που να ξεφεύγει από τον κατακερματισμό δυνάμεων και πρωτοβουλιών.

Είναι παραπάνω από αναγκαίο στην εποχή μας, να συμβάλουμε όλοι, αυτοδιοίκηση, φορείς, συλλογικότητες, άτομα

  • στην προστασία του επτανησιακού πολιτισμού από τη λήθη ή τη φτηνή εμπορική τουριστική εκμετάλλευση
  • στην ενίσχυση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας που παράγουν σύγχρονο πολιτιστικό έργο που συνδέει το χθες με το σήμερα.
  • στην ενίσχυση της αποκεντρωμένη πολιτιστικής δημιουργίας και στο συντονισμό των διάσπαρτων σήμερα εκδηλώσεων
  • στην ενίσχυση της συνοχής των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας και όλης της Περιφέρειας μέσω του πολιτισμού και της τέχνης.

Σας καλούμε να συμμετέχετε και να συμβάλετε στον προβληματισμό και τα συμπεράσματα της διημερίδας.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ionian Blue στην Νικιάνα το Σάββατο 4 Μαρτίου 15:00 – 21:00 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 10:00 – 15:00.

O Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Λευκάδας
Θεόδωρος Χαλικιάς