O Τζορτζ Λούκας χαρίζει στο Λος Άντζελες το πιο φουτουριστικό μουσείο του 21ου αιώνα

Από τα έργα του Ρενουάρ μέχρι τη μάσκα του Darth Vader, όλα σε ένα μουσείο σαν διαστημόπλοιο

O δημιουργός του “Star Wars”, Τζορτζ Λούκας, ανακοίνωσε ότι τελικά θα στεγάσει το μελλοντικό μουσείο του στο Λος Άντζελες. Η επένδυση κόβει την ανάσα στον κόσμο της τέχνης. Πρόκειται για ένα δισεκατομμύριο δολάρια, για χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και ένα φουτουριστικό κόσμημα από το μέλλον στο Πάρκο των μουσείων της πόλης, στο Exposition Park. Τα σχέδια του μουσείου είναι του Κινέζου αρχιτέκτονα Ma Yansong (MAD Architects).

Το Μουσείο της «Αφηγηματικής τέχνης» θα στεγάσει την πλούσια συλλογή του σκηνοθέτη και παραγωγού του κινηματογράφου και αναμνηστικά ταινιών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από το franchise “Star Wars”. Από αυτό το franchise με την Ντίσνεϊ ο Λούκας εισέπραξε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Λούκας δήλωσε ότι θα χρηματοδοτήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου το μουσείο, το οποίο θα καταλαμβάνει χώρο επτά στρεμμάτων και ο σχεδιασμός θυμίζει ένα τεράστιο διαστημόπλοιο. Άλλη υποψήφια πόλη για το μουσείο του Λούκας ήταν το Σαν Φρανσίσκο, το οποίο είχε προτείνει τη στέγαση του μουσείου στο Treasure Island, στη μέση του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Courtesy of the Lucas Museum of Narrative Art

Courtesy of the Lucas Museum of Narrative Art

Το μουσείο αναμένεται να προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες που θα θέλουν να δουν την πρωτότυπη μάσκα του Darth Vader, μαζί με ένα έργο ζωγραφικής του Norman Rockwell. «Χάρη στον Τζορτζ Λούκας και τη σύζυγό του Μέλοντι Χόμπσον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετική συλλογή που είναι σημαντική στην ιστορία και την κληρονομιά του Λος Άντζελες», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Έρικ Γκαρσέττι. Το μουσείο θα καταλάβει ένα χώρο δέκα στρεμμάτων με εσωτερικούς χώρους εκθέσεων και εκδηλώσεων, εξωτερικούς χώρους δράσεων και υπόγειο γκαράζ.

Η συλλογή τέχνης του 72χρονου Τζορτζ  Λούκας συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων και έργα των Rockwell, Edgar Degas, Winslow και Pierre-Auguste Renoir, πρωτότυπες εικονογραφήσεις βιβλίων και περιοδικών και αυθεντικά αναμνηστικά που προέρχονται από τις εμβληματικές ταινίες του. Πρόκειται για μια συλλογή με περισσότερα από 10.000 αντικείμενα και έργα τέχνης. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ημερομηνία για το άνοιγμα του μουσείου.

Πηγή