Προτάσεις για τις Πρωτοχρονιάτικες αγορές σας

Δώρα για να μπείτε στο πνεύμα των εορτών

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει. Ήχοι από κάλαντα, φρεσκοψημένα μελομακάρονα, αχνιστοί κουραμπιέδες, λαμπάκια στους δρόμους, δώρα κάτω απ’ το δέντρο!

Αψηφήστε το κρύο, ντυθείτε ζεστά και ξεχυθείτε στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Λευκάδας για να αναζητήσετε τα δώρα που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο ψαγμένες προτάσεις για δώρα που θα κάνουν του παραλήπτες να χαμογελούν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε μια λίστα με όλους τους αγαπημένους σας.

Εντυπωσιακές κρυστάλλινες μπάλες, χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ για το σπίτι, γούρια για το 2017 που πλησιάζει, συλλεκτικά δώρα για τους απαιτητικούς, διακοσμητικά κεριά για το εορταστικό τραπέζι και πρωτότυπα ξύλινα στολίδια. Το Κατοικείν αυτές τις γιορτές είναι βγαλμένο θαρρείς από παραμύθι. Εδώ θα βρείτε ιδιαίτερα στολίδια και διακοσμητικά για το σπίτι και φυσικά τα πιο ευφάνταστα παιχνίδια για τα παιδιά.

 

Χειμώνας = οικογενειακή θαλπωρή στο σπίτι. Στα καταστήματα woodandstone & graffito θα βρείτε ξύλινα μοναδικά σχεδιασμένα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα για να διαμορφώσετε ζεστά και με γούστο το χώρο σας την πιο κρύα περίοδο του χρόνου. Θα βρείτε ακόμα και την πιο όμορφη διακόσμηση για το φετινό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, πάλλευκα, αστραφτερά στολίδια και πανέμορφα γούρια για να μην πάτε με άδεια χέρια στο φετινό ρεβεγιόν. Επιπλέον, το wood and stone & graffito διαθέτουν καλόγουστα, επώνυμα ρούχα, μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων σε φουλάρια, δερμάτινες τσάντες εξαιρετικής ποιότητας και stylish αξεσουάρ. Και το καλύτερο; Εκπτώσεις 80% όλο το χρόνο σε επιλεγμένα προϊόντα, γιατί το κομψό δεν χρειάζεται να είναι και ακριβό.

Ο Dionysis Kontos, φέρνει το στυλ στα πόδια σας. Η φετινή χειμωνιάτικη κολεξιόν του, έχει όλα όσα χρειάζεστε για μια λαμπερή εμφάνιση στο ρεβεγιόν. Ψηλοτάκουνες γόβες για την πρωτοχρονιάτικη εμφάνισή σας, τεράστια ποικιλία σε βραδινές και casual τσάντες, αλλά και ζεστές μπότες για άνετο περπάτημα για τις εξορμήσεις σας στα χιονισμένα τοπία.

 

 

Αν δεν ξέρετε τι να φορέσετε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ, τότε επισκεφτείτε τον Χιώνη και μεταμορφώστε το στυλ σας. Προσφέρει άπειρες επώνυμες επιλογές για όσες και όσους αναζητούν fashionable σύνολα που μαγνητίζουν για να υποδεχτείτε στυλάτα το 2017, αλλά και μια μεγάλη γκάμα casual ρούχων και παπουτσιών για να ανανεώσετε τη γκαρνταρόμπα σας και να έχετε ένα φρέσκο στυλ στις γιορτινές βόλτες σας. 20% έκπτωση σε συγκεκριμένα είδη.

 

Τα γυαλιά είναι αναμφίβολα ένα all year long αξεσουάρ που αναβαθμίζει το στυλ σας. Στο κατάστημα της Αικατερίνης Μαυρουδή θα βρείτε μοναδικά κομμάτια επώνυμων γυαλιών ηλίου και σικάτες επιλογές σε γυαλιά οράσεως, με στρογγυλή ή τετράγωνη φόρμα, κλασικά ή σύγχρονα, με προσεγμένες λεπτομέρειες και σε μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων για να καλωσορίστε με τον πιο σοφιστικέ τρόπο το νέο έτος και να αποθεώσετε το στυλ σας. Το κατάστημα προσφέρει και 50% έκπτωση σε επιλεγμένα είδη.

 

Ζεστά πουλόβερ και κομψά πουκάμισα, μονόχρωμες, εμπριμέ ή ριγέ γραβάτες για να εντυπωσιάσετε ή να αγοράσετε στους αγαπημένους σας, φουλάρια με παριζιάνικο στυλ και φινετσάτα καλοραμμένα κοστούμια. Η ανανεωμένη χειμωνιάτικη κολεξιόν του ACTUEL διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να υποδεχτείτε το νέο έτος όπως σας ταιριάζει, με στυλ.

 

 

Δώστε μια άλλη πνοή στο εορταστικό σας τραπέζι με μια πρωτότυπη σύνθεση λουλουδιών από γκι, έλατο και αλεξανδρινό, τοποθετήστε ένα στεφάνι με κουκουνάρια,  κλωνάρια από έλατο και ασημί κορδέλες στο κατώφλι του σπιτιού σας ή προσφέρετε στην οικοδέσποινα και τον οικοδεσπότη μια αγκαλιά από λουλούδια από το Γουργιώτη.

 

 

Το Fagottobooks προσφέρει πλήθος επιλογών για κάθε είδους αναγνώστη· επιστημονικά, μουσικά, λογοτεχνικά, ελληνικά και ξενόγλωσσα, ταξιδιωτικά αλλά και υπέροχα παιδικά βιβλία σας περιμένουν για ατέλειωτες ώρες  βιβλιοφαγίας τις αργίες των εορτών, ενώ εκεί θα βρείτε  και τα πιο πρωτότυπα μουσικά όργανα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

 

Τα N – Εyes στολίστηκαν και σας περιμένουν με μοναδικά brands! Για τις φετινές γιορτές κάντε δώρο σε εσάς ή στο αγαπημένο σας πρόσωπο ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου ή οράσεως για ξεχωριστές, επώνυμες εμφανίσεις που θα κλέψουν την παράσταση.

 

 

 

 

 

 

Κακομάθετε τον εαυτό σας.

Μπορείτε να φανταστείτε καλύτερο δώρο για τον εαυτό σας τις γιορτές από μια πλήρη περιποίηση; Μάλλον όχι.

Την τέχνη επί της κεφαλής την κατέχει καλά η Litsa Ktena γι’ αυτό και φέτος τις γιορτές επισκεφτείτε την για να αποκτήσετε τα πιο εντυπωσιακά glam χτενίσματα για το ρεβεγιόν. Όποιο και αν είναι το στυλ σας, είτε επιλέξετε ένα κομψό κλασικό σινιόν είτε ένα πιο ανάλαφρο χτένισμα, το αποτέλεσμα θα κλέψει την παράσταση.

 

 

Το  εξειδικευμένο προσωπικό του Happy feet θα φροντίσει να σας βάλει για τα καλά στο κλίμα των εορτών προσφέροντας σας ένα απολαυστικό μασάζ και όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την περιποίηση των άκρων, σε εξαιρετικές τιμές.

 

 

 

Χαρίστε στον εαυτό σας τη μοναδική εμπειρία της απόλυτης ανακούφισης και ευεξίας με ένα βαθύ χαλαρωτικό μασάζ ή κάντε δώρο στο ταίρι σας μια συνεδρία χαμάμ στο ομώνυμο Hammam στο Νυδρί.

 

 

 

Το μενού των εορτών

Αφράτοι κουραμπιέδες, πουτίγκες σοκολάτας, μελένια μελομακάρονα, το τζάκι να καίει και μυρωδιές φρεσκοκαβουρδισμένου αμυγδάλου και κανέλας να πλημμυρίζουν όλο το σπίτι. Γιορτές χωρίς γλυκά δεν γίνονται, οπότε αφήστε τις δίαιτες κατά μέρους και υποκύψτε άφοβα στους γευστικούς πειρασμούς.

Για κουραμπιέδες που μοσχομυρίζουν βούτυρο και παραδοσιακή βασιλόπιτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, επιλέξτε τις πίτες της μαμάς! Θα βρείτε ακόμα αλμυρές πίτες με φρέσκα υλικά και χειροποίητα σκευάσματα, κάθε λογής τραγανά μπισκότα και κέικ με λεπτό άρωμα, αχνιστά αρτοσκευάσματα και μελωμένες δίπλες για τα πιο εορταστικά πρωινά. Συνοδέψτε τα με έναν φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ από το Taste&coffee ή βουτήξτε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σας στην ζεστή αρωματική τους σοκολάτα.

 

Ζήστε την αποθέωση της γλύκας στον φούρνο του Καλού! Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τη γευστική βασιλόπιτα και κεράστε τα παιδιά που θα σας χτυπήσουν για τα κάλαντα λαχταριστά μελομακάρονα και αρωματικά κουλουράκια, όλα ζυμωμένα απ’ τα χεράκια τους (να θυμάστε ότι τα παιδιά προτιμούν πάντα τη σοκολάτα, ναι πάντα, οπότε φροντίστε να έχετε και σοκολατένιες αρτολιχουδιές). Μπορεί θεωρητικά να μας παραπέμπουν στο Πάσχα, αλλά όχι, πιστέψτε με τα γεμιστά αφράτα τσουρέκια του φούρνου του Καλού είναι ότι καλύτερο υπάρχει για να γλυκαθεί ο ουρανίσκος σας, τα κρύα πρωινά του Ιανουαρίου.

 

 

Αφού στολίσαμε το σπίτι, αγοράσαμε τα δώρα μας και πήραμε δυνάμεις από το γευστικό πρωινό, σειρά έχει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Αν είστε οικοδεσπότες και αναρωτιέστε τι θα ετοιμάσετε για τους καλεσμένους σας για το καλωσόρισμα του νέου έτους, το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι το μενού αφού για το που θα ψωνίστε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι το ξέρετε ήδη. Ο Τσέλιγκας, χρόνια τώρα δίνει την απάντηση αφού διαθέτει μεγάλη ποικιλία σεεγχώρια κρέατα, καλοθρεμένες γαλοπούλες, χοιρινά, νοστιμότατα αλλαντικά και πικάντικα λουκάνικα. Σειρά έχει το ΒΙΟ ΖΗΝ, για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας με ότι πιο εκλεκτό υπάρχει, μοναδικά προϊόντα χωρίς γλουτένη για όσους έχουν δυσανεξία, βιολογικά τρόφιμα και εξαιρετικά μπαχαρικά που θα κάνουν κάθε πιάτο σας, μια γευστική εμπειρία.

Ιδού και κάποιες ακόμη ιδέες για το μενού: κοτόσουπα για να ανοίξει η όρεξη, πιτάκια κεσαρείας και μπρουσκέτες με αλλαντικά, ντοματίνια και αβοκάντο για το τσιμπολόγημα, γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, κότσι με μπαχαρικά στη γάστρα ή χοιρινό καρέ με κυδώνια για κυρίως πιάτο. Συνοδεύσετε το μενού με μεστό αρωματικό κρασί από τη Λευκαδίτικη γη, που θα αναδείξει τα πρωτοχρονιάτικα εδέσματα σας και θα σας βάλει κατευθείαν σε ευχάριστη διάθεση. Γλυκό στο τέλος. Όταν ακούμε γλυκό, σκεφτόμαστε τον Σταύρακα, το ζαχαροπλαστείο που μας γλυκαίνει χρόνια τώρα με παραδοσιακές γεύσεις αλλά και γκουρμέ επιλογές με γαλλικό φινίρισμα. Μια απολαυστική τούρτα κουκις φτιαγμένη με αγνά διαλεχτά υλικά ή μια σοκολατίνα με φρέσκα φρούτα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια θα  χαρίσουν χαρά στα παιδιά και τα εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικά μπισκοτόσπιτατου θα κάνουν ακόμα και το Χάνσελ και τη Γκρέτελ να ζηλεύουν.

Προτάσεις εξόδου για την Πρωτοχρονιά

Φέτος, η Φρύνη στο Μώλο μας υποδέχεται με την πιο εορταστική διάθεση στο εστιατόριο της, προσφέροντας ένα μενού με σοφιστικέ εμφάνιση και αξεπέραστη γεύση. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Φρύνη θα σερβίρει μεταξύ των άλλων σούπα σελινόριζας με λάδι λευκής τρούφας και flakesμήλου,τερίνα με καπνιστό σολωμό, πέστροφα, ντοματίνια και κρέμα τυριού, τρίχρωμη σαλάτα προσούτο, με ρόδι, φουντούκι και βινεγκρέτ παντζάρι, χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με καπνιστό μπέικον και σαλάτα με παλαιωμένο βαλσάμικο ή ριζότο ραγού φιλέτο μοσχαρίσιο με κάστανα, σταφύλια και κατσικίσιο τυρί. Όσο για το γλυκό; Τσιζκέικ σε φωλιά κανταΐφι με μπλούμπερις. Γιαμ!

 

 

 

Ιδιαίτερες μεσογειακές γεύσεις με γκουρμέ νότες θα προσφέρει και το Mamma mia την παραμονή της πρωτοχρονιάς, με λαχταριστές δημιουργίες εναρμονισμένες στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η γαστρονομική απόλαυση θα κορυφωθεί με τον γλυκό επίλογο ενώ έξτρα μπόνους θα είναι η ρίψη πυροτεχνημάτων που θα στολίσουν τον πρωτοχρονιάτικο ουρανό.

 

 

 

 

Ο επίλογος της Πρωτοχρονιάς γράφεται με μια τελευταία στάση για ποτό.

Όμορφα στολισμένο, με έξτρα γιορτινή ατμόσφαιρα, το Baccara φορώντας τα γιορτινά του υπόσχεται να σας διασκεδάσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του νέου έτους. Με ακούσματα εκπλήξεις, ωραίο κόσμο και λαχταριστά κοκτέιλς θα διασκεδάστε μέχρι τελικής πτώσεως.

 

 

 

 

Το Joy, είναι το όμορφο μικρό στέκι της Λευκάδας. Τη φετινή Πρωτοχρονιά θα σας προσφέρει το αγαπημένο σας ποτό ενώ ο dj θα φροντίσει να λικνιστείτε με τους πιο κεφάτους και όμορφους ήχους της μουσικής.