Kids’ Santa Run: φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου

Kids’ Santa run – Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου – Ώρα 18:00 – Κεντρική Πλατεία Λευκάδας

Με αφορμή τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στα πλαίσια του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λευκάδας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας θα διοργανώσει φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου 1000μ για παιδιά Δημοτικού με την επωνυμία “Kids Santa Run”, μια παραλλαγή  του γνωστού πλέον SANTA RUN για ενήλικες, που διεξάγεται σε πολλές ευρωπαϊκές και ελληνικές πόλεις.

Πρόκειται για έναν αγώνα όπου οι μικροί δρομείς τρέχουν φορώντας σκουφάκι Αγ. Βασίλη, προάγοντας τον αθλητισμό και την άσκηση που όλοι αναζητούμε, μέσα σε ένα εορταστικό, χριστουγεννιάτικο κλίμα και για καλό σκοπό.

Δεν υπάρχει χρονομέτρηση και ανταγωνισμός, δεν υπάρχει πρώτος, δεύτερος και τρίτος, αφού ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σημασία έχει η συμμετοχή. Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία την κεντρική πλατεία Λευκάδας θα περνάει από την κεντρική αγορά προς Αγ. Μηνά, όπου θα γίνεται αναστροφή και από τον ίδιο δρόμο, οι μικροί αθλητές θα τερματίζουν  στην κεντρική πλατεία, διανύοντας απόσταση περίπου 1000μ.

Θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής για όλα τα παιδιά και θα υπάρχει μπουφές με χυμούς, νερά και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, προσφορά των ζαχαροπλαστείων «Σταύρακας», καθώς και μικροφωνική εγκατάσταση με μουσική και DJ, που θα δίνει ρυθμό στη γιορτή αυτή.

Το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται σε 2€. Η αρχική πρόθεση ήταν, με το ποσό που θα συγκεντρωθεί, οι μικροί δρομείς να προσέφεραν ένα γεύμα αγάπης στους απόμαχους της ζωής του Γηροκομείου Λευκάδας, όμως όταν το ΔΣ του συλλόγου ενημερώθηκε ότι ένα κοριτσάκι μόλις 2,5 χρονών αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, αποφάσισε να στηρίξει την οικογένεια του παιδιού σε αυτό το δύσκολο και άνισο αγώνα.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Λευκάδας, το Κέντρο Νεότητας της Ι.Μ.Λ. & Ι, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων Α΄βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και πάρα πολλοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του νησιού. Την κεντρική χορηγία του αγώνα προσφέρει,  με μεγάλη προθυμία και ευαισθησία το ΚΔΑΠ Morfosi.