Θέσεις εργασίας και εκπαιδευτικά προγράμματα από 12 έως 18/12/2016

Η Δομή Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων της Equal Society της παρουσιάζει της ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης γι’ αυτήν την εβδομάδα.

Η πληροφορία της εβδομάδας:
΄Εως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της κάρτας σίτισης.Σύμφωνα με απόφαση των υπηρεσιών πρόνοιας εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, για να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης («Αλληλεγγύης»), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης». Μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 18η και τελευταία καταβολή της δόσης που αφορά την κάρτα σίτισης σε 120.097 δικαιούχους. Επίσης, έως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί και η καταβολή της επόμενης δόσης (16η) του επιδόματος ενοικίου. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έναρξης λειτουργίας του προγράμματος με τον τίτλο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), η επιδότηση σίτισης και ενοικίου πρόκειται να σταματήσουν να καταβάλλονται. Οι δικαιούχοι των παραπάνω παροχών θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, όταν ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το ΚΕΑ, εντός Ιανουαρίου, έτσι ώστε να λαμβάνουν την ανάλογη στήριξη, μέσω του νέου προγράμματος. Το ΚΕΑ, που ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα, στόχος είναι να λειτουργήσει καθολικά, στο σύνολο της επικράτειας, από την 1.1.17 και μετά.

Αναλυτικά ο πίνακας των διαθέσιμων πεδίων απασχόλησης συνοδευόμενος από τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας συνοψίζονται παρακάτω:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού EQUAL SOCIETY που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας, στην οδό: Γουλιέλμου Δαίρπφελδ και Δημ. Βερροιώτη (είσοδος από Βούλη Βρεττού), 1ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 26450 22578. Email: equallefkada@gmail.com. Κάθε εβδομάδα η Δομή Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων βρίσκεται αναρτημένη και στο blog του Οργανισμού http://equalsociety.wordpress.com. Επίσης ενημερωθείτε για τις δράσεις της Equal Society στην ιστοσελίδα www.equalsociety.gr και στη σελίδα της στο Facebook https://www.facebook.com/equalsociety1