Πρόγραμμα εβδομαδιαίων μαθημάτων Τράπεζας Χρόνου Λευκάδας

(7-11 Νοέμβρη 2016)

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 16:00
Μάθημα Ισπανικών για αρχάριους.
Ελάτε να μάθετε την Ισπανική γλώσσα από Ισπανούς εθελοντές. Τα μαθήματα είναι για αρχάριους και θα διδαχτούν βασικές και καθημερινές Ισπανικές εκφράσεις.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 20:00
Εργαστήρι Graphic facilitation
To Graphic facilitation είναι η χρήση μιας μεγάλης κλίμακας εικόνων για να οδηγήσει ομάδες και άτομα προς ένα στόχο. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί μια οπτική προσέγγιση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν τις σκέψεις τους, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να πάρουν αποφάσεις. Στο εργαστήριο μπορείτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο σκέψης για να βοηθήσετε τις ομάδες να επικοινωνήσουν, να κάνουν καταιγισμό ιδεών, να επιλύσουν συγκρούσεις, να έρθουν σε συνεννόηση και να προχωρήσουν ξεπερνώντας προβλήματα.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 19:00-21:00
Εργαστήρι ανακύκλωσης: Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και κολάζ.
Σε αυτό το εργαστήριο θα φτιάξουμε μικρά δώρα για τα Χριστούγεννα, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ και ντεκολάζ. Θα εξερευνήσουμε άγνωστα υλικά, όπως ανακυκλωμένες εφημερίδες και περιοδικά ή φυσικά υλικά όπως φύλλα, φλοιούς δέντρων, κλαδάκια και ξύλα. Σε κάθε μάθημα θα υπάρχει μια μικρή συζήτηση σχετικά με μεγάλους καλλιτέχνες του κολάζ, όπως ο Matisse, ο Bearden, κλπ και θα υπάρχει πολύς χρόνος για να φτιάξετε μόνοι σας τα δικά σας δημιουργήματα.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 21:00
Movie Night
Η Τράπεζα Χρόνου Λευκάδας ξεκινά εβδομαδιαίες προβολές ταινιών. Οι επιλεγμένες ταινίες θα συνδέονται με τρέχοντα θέματα, σχετιζόμενα με προβληματισμούς που αντανακλούν σημαντικά ζητήματα. Για την πρώτη βραδιά έχουμε επιλέξει ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Black Mirror (Μαύρος καθρέφτης). Μετά την ταινία, θα συζητήσουμε μαζί τα ζητήματα που εγείρονται σε αυτήν.