Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας ”Λευκάδιων ναυτικών”

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας οργανώνει το Σάββατο 05/11/2016 τον αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας με την ονομασία «ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ» για τις κατηγορίες ORC Club, ORC Inter. και κρουαζιέρας.

Ο περίπλους της Λευκάδας, διαδρομή 45 ναυτικών μιλίων, είναι ο δυσκολότερος αγώνας Ανοικτής Θάλασσας που οργανώνει ο Όμιλος. Ένας αγώνας που τα περιλαμβάνει όλα. Μεγάλη απόσταση, εναλλαγές αέρα με πολλές δυσκολίες στην πλεύση, μπουνάτσες, νυχτερινή πλεύση, μεγάλη μεν χρονική διάρκεια αλλά γεμάτη από τα πανέμορφα τοπία του Νησιού μας.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου από το φάρο στην Αμμόγλωσσα, κατεύθυνση προς Αι Γιάννη, δυτική πλευρά του νησιού, καβατζάρισμα του κάβου Νηράς, νότια πλευρά του νησιού, ανέβασμα από το στενό Μεγανησίου και τερματισμό στο Λιμάνι της Λυγιάς.

Στον Αγώνα αναμένεται να συμμετέχουν σκάφη εκτός του Ομίλου μας από αντίστοιχους της Κέρκυρας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων και Αγρίνιου.

Η συγκέντρωση κυβερνητών για δηλώσεις συμμετοχής και οδηγίες πλού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 04/11/16 και ώρα 20:00 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Μαρίνα Λευκάδας.