Αναδεικνύοντας τα πατώματα σαν έργα τέχνης

Πριν ενάμιση χρόνο περίπου ο Γερμανός φωτογράφος Sebastian Erras -μένοντας προσωρινά στο Παρίσι και θεωρώντας τα αξιοθέατα της πόλης δεδομένα – άρχισε να προσέχει την ομορφιά που κρυβόταν ‘κάτω από τα πόδια του’ στα διάφορα κτίρια που επισκεπτόταν. Έτσι, με τη φωτογραφική του μηχανή στραμμένη προς τα κάτω, άρχισε να καταγράφει πατώματα με πολύχρωμα μωσαϊκά ή άλλα με γεωμετρικά σχέδια δημιουργώντας, θάλεγε κανείς, έναν εναλλακτικό χάρτη της πόλης του Παρισιού.

Οι φωτογραφίες του Sebastian Erras αναδεικνύουν τα πατώματα σαν έργα τέχνης. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, επιλέγει πολύ προσεκτικά τα παπούτσια που φορά μιας κι αυτά είναι μέρος της φωτογραφίας, φροντίζοντας να έχει πάντα μαζί του και ένα δεύτερο ζευγάρι.

Ο λογαριασμός του στο Instagram https://www.instagram.com/parisianfloors φιλοξενεί μια διαφορετική πλευρά της πόλης που πραγματικά αξίζει τον κόπο να την επισκεφτεί κανείς. Ανάμεσα στα ‘παρισιάνικα πατώματα’ θα βρει και κάποια από τα ταξίδια του καλλιτέχνη σε Λονδίνο και Βαρκελώνη.

via