Εταιρεία κατασκεύασε τα πρώτα μη-συμμετρικά γήπεδα ποδοσφαίρου στις φτωχογειτονιές της Μπανγκόκ για καλό σκοπό

Βλέποντας τους κενούς, ασύμμετρους και αχρησιμοποίητους χώρους στους ακάλυπτους πίσω από τις πυκνοκατοικημένες πολυκατοικίες της συνοικίας Khlong Toei της Μπανγκόκ, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων AP Thai με τη βοήθεια της διαφημιστικής CJ Worx είχαν μία ασυνήθιστη ιδέα.

Να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν το πρότζεκτ «Unusual Football Pitch», μεταμορφώνοντας αυτούς τους χώρους σε μία σειρά από ασυνήθιστα, μη συμμετρικά γήπεδα ποδοσφαίρου για τους ντόπιους κατοίκους και κυρίως για τους εφήβους και τα μικρά παιδιά.

«Οι έφηβοι σε αυτές τις λαβυρινθώδεις κοινότητες χρειάζονται χώρους όπου θα μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους όπως κάνουν οι συνομίληκοί τους σε όλο τον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ένα μέλος της εταιρείας AP. «Όμως, οι κατοικίες τους δεν ήταν κατάλληλες».

Μελετώντας τους κενούς χώρους μεταξύ των πολυκατοικιών, η ομάδα της AP ήρθε σε επαφή με την τοπική κοινότητα και κατάρτισε μία λίστα με διάφορους τρόπους χρήσης.

Τελικώς, κατέληξε στη δημιουργία τεσσάρων ποδοσφαιρικών γηπέδων, για τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι τα πρώτα του είδους τους στον πλανήτη.

Επειδή όμως οι περιορισμοί και τα όρια που επέβαλαν οι εν λόγω χώροι δεν επέτρεπαν την κατασκευή των κλασικών, ορθογώνιων γηπέδων ποδοσφαίρου που έχουμε συνηθίσει, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούν ασυνήθιστα, ασύμμετρα γήπεδα ακόμη και σχήματα L ή U.

Αν και παραμένει ερωτηματικό κατά πόσον θα μπορούν να εφαρμόζονται ομαλά οι κανόνες ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, όπως το γνωρίζουμε, το ζητούμενο είναι να αμφισβητηθούν οι περιορισμοί που επιβάλλει το αστικό περιβάλλον και να τεκμηριωθεί η πεποίθηση ότι «ο χώρος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του οποιουδήποτε από μας».


Με στοιχεία από Dezeen και ΑΠΕ

via