GoSeeLeave: Το πιο εστέτ ταξιδιωτικό site είναι ελληνικό
Το GoSeeLeave εμπνεύστηκε από λόγια και πράξεις σπουδαίων ανθρώπων. Δε λέει τίποτα που δεν έχει πει κάποιος, δεν αποκαλύπτει κανένα μυστικό που δεν θα έβρισκες ούτως ή άλλως αν σου αρέσει η αναζήτηση και δε σου λέει σε καμία περίπτωση που να πας και τι να κάνεις. Ό,τι θές να κάνεις. Αυτό είναι το θέμα.

Το GoSeeLeave δεν πιστεύει στη μια και μοναδική ιδέα, όλα αντιγράφονται. Πιστεύει στην πολλή δουλειά και στα ιδανικά.

Μέσα από ιστορίες, εικόνες, βίντεο, το GoSeeLeave θέλει να αποτελέσει ενα ψηφιακό αρχείο αισθήσεων και συναισθημάτων που προκαλεί η διαφορετική προσωπικότητα του κάθε προορισμού. Η ουσία του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει στο GoSeeLeave συνοψίζεται στην παρακάτω σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη:

«Το ταξίδι κ’ η εξοµολόγηση στάθηκαν οι δυο µεγαλύτερες χαρές της ζωής µου. Να γυρίζεις τη γης, να βλέπεις – να βλέπεις και να µη χορταίνεις – καινούρια χώµατα και θάλασσες και ανθρώπους κι ιδέες και να τα βλέπεις όλα σα για πρώτη φορά, να τα βλέπεις όλα σα για τελευταία φορά, µε µακρόσερτη µατιά, κ’ έπειτα να σφαλνάς τα βλέφαρα και να νοιώθεις τα πλούτη να κατασταλάζουν µέσα σου ήσυχα, τρικυµιστά, όπως θέλουν, ωσότου να τα περάσει από την ψιλή κρισάρα του ο καιρός, να κατασταλάξει το ξαθέρι απ’ όλες τις χαρές και τις πίκρες σου – τούτη η αλχηµεία της καρδιάς είναι, θαρρώ µια µεγάλη αντάξια του ανθρώπου ηδονή.»


Το νου σας, φιλιά απο τη Λέρο_GoSeeLeave

Οι ιδανικές διακοπές είναι ένας χείμαρρος. Οι ιδανικές διακοπές είναι μοιραίες.

Η Μαρία Κριτσιλίγκου, δημιουργός του site οραματίζεται πως είναι τέλειες διακοπές. Όποτε και να είναι αυτές.

Στις ιδανικές διακοπές τα θέλεις όλα, θέλεις απ’όλα, σ’ εκείνη τη δόση που θα επαναφέρει τις τιμές σου στα φυσιολογικά επίπεδα. Διανύεις τις μέρες αργίας και είναι λίγο πριν που δεν χωρούσες πουθενά και όμως λίγο μετά χωράς παντού. Οι ιδανικές διακοπές ξημερώνουν όνειρα. Δεν σ’ ενοχλεί το πρώτο πρωινό φώς και δεν φοράς κατευθείαν τα γυαλιά.


Μια σούμα με καρπούζι στα βόρεια στη Ρόδο_GoSeeLeave

Μια ακτή κι έναν δρόμο μακρύ δείχνει σήμερα ο ελληνικός μας ο καφές. Αύριο θα δείξει γέφυρες και βάρκες και κάτι ρόδες και σύκα, πικροδάφνες και μεθαύριο αγκάθια, άγκυρες, χορούς, πανηγύρια και ελιές. Στις ιδανικές διακοπές, ταξιδεύεις με κάθε μέσο και δεν χάνεις ποτέ το λεωφορείο.


Το Καστελλόριζο και όλοι οι άλλοι_GoSeeLeave

Στις ιδανικές διακοπές είμαστε ξαπλωμένοι στις αιώρες όλη μέρα και ρουφάμε από τα ίδια καλαμάκια. Κουνάμε ρυθμικά το κεφάλι στον groovy ρυθμό της μουσικής, τα δάχτυλα αγγίζουν άμμο και τα μάτια αν όντως είναι ο καθρέφτης της ψυχής, λαμπιρίζουν.

Στις ιδανικές διακοπές θέλεις μαζί, τους ακριβούς σου φίλους.

Λένε ναι πριν να ρωτήσεις και εσύ τους ακολουθείς, χωρίς να προλάβεις να σκεφθείς.

Ξανοίγεσαι στη θάλασσα και δεν είναι κανείς τριγύρω να σε δει.


Αγάλι Αγάλι τα είδαμε όλα, στην Ικαρία_GoSeeLeave


Βουτιά και Υποβρύχιο στην Αστυπάλαια_GoSeeLeave


Γραφική Πρώτη Ματιά, στη Χίο_GoSeeLeave

Όμως, ευτυχώς που εσύ είδες κι άκουσες και σαν βρεθείς ξαφνικά στο πουθενά ανάμεσα στ’ αστέρια, θα ξέρεις πως να καλυφθείς. Στις ιδανικές διακοπές πέφτεις πάντα κατά τύχη και μαγικά κάτω από βροχή αστεριών που συμβαίνει μόνο εκείνη τη στιγμή, εκείνο το δευτερόλεπτο, είχε συμβεί ξανά παλιά και μέχρι να ξανασυμβεί θα περάσουν πολλά ακόμη χρόνια. Στις ιδανικές διακοπές, συμβαίνουν κοσμοιστορικά γεγονότα!


Γλέντια στο Πυργί στη Χίο_GoSeeLeave


Κολλάει ο χρόνος και το μυαλό, στην Κάλυμνο_GoSeeLeave


Κάτι Δευτέρες και Κάτι Δικά μου στην Ικαρία_GoSeeLeave

Εδώ που τα λέμε, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεσαι, σίγουρα θέλεις να ζήσεις έρωτα, στις ιδανικές σου διακοπές. [Φαντάζομαι τώρα εγώ.] Θέλεις να σπάσεις και κούπες. Και κούπες και ποτηράκια. Τα πράγματα είναι ωραία να είναι παράφορα στις ιδανικές διακοπές. Σκάνε φωτοβολίδες, βλέπεις μ’ άλλα μάτια, κάτι συμβαίνει μάλλον. Κάτι σου συμβαίνει! Μπορεί και τίποτα. Θα δείξει.


Πόνος και Δάκρυα στο φλυτζάνι, στην Κω_GoSeeLeave

Οι ιδανικές διακοπές οφείλουν να έχουν μυστήριο στη νύχτα τους. Δεν γίνεται να είναι ιδανικές, αν δεν έχουν ρυθμό οι νύχτες. Δεν γίνεται να είναι μαγικές, αν δεν έχουν μουσική οι νύχτες. Δεν γίνεται ιδανικά, να λέγεται η νύχτα νύχτα, χωρίς χορό.


Στον ταρσανά συμβαίνουν όλα στην Κάλυμνο των σφουγγαράδων_GoSeeLeave

Επιστρέφοντας από τις ιδανικές διακοπές αισθάνεσαι ικανός για όλα. Πιστεύω ότι ιδανικά, είσαι ό,τι αισθάνεσαι.


Ερωτικός Μετανάστης στη Λέρο_GoSeeLeave

Δείτε πολλά περισσότερα στο Goseeleave.com

via