Μια έφηβη δημιούργησε μια εφαρμογή για να βοηθήσει τους μοναχικούς μαθητές

Η Νάταλι Χάμπτον είναι 16 χρονών. Ζει στο Σέρμαν Οακς της Καλιφόρνια και είναι μαθήτρια. Μια μαθήτρια που πέρασε πολλά μοναχικά διαλείμματα. Μια μαθήτρια που έπεσε θύμα μπούλινγκ από κάποιους συμμαθητές της. Και είπε όχι πια!

Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μια εφαρμογή (application) που να βοηθά τους μοναχικούς μαθητές να βρίσκουν παρέα στο μεγάλο διάλειμμα του μεσημεριανού γεύματος.

Η εφαρμογή με τον τίτλο «Sit with Us» («Κάτσε μαζί μας») ξεκίνησε να «τρέχει» στις 9 Σεπτεμβρίου. Στόχος της εφαρμογής είναι να προστατεύει τα παιδιά από το να απορρίπτονται δημοσίως. Οι «πρεσβευτές» της εφαρμογής δημιουργούν ανοιχτές προσκλήσεις για γεύμα στο application και οι χρήστες που ψάχνουν για παρέα δέχονται το σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

«Με τον τρόπο αυτό τα πάντα γίνονται ιδιωτικά. Είναι μέσω τηλεφώνου και κανείς δεν το γνωρίζει» εξηγεί η Ναταλί στο NPR. «Έτσι τα παιδιά γνωρίζουν ότι δεν θα τους απορρίψουν όταν θα φτάσουν στο τραπέζι» λέει και σημειώνει ότι ήδη στο σχολείο της έχουν αρχίσει να γίνονται προσκλήσεις «κι αυτό είναι μια καλή αρχή!»

via