Πρωτοποριακή τεχνική θα παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμο νερό από τον ωκεανό
Ο τεράστιος ‘σωλήνας’ που επιπλέει το τελευταίο διάστημα στα ανοιχτά της Santa Monica στην Καλιφόρνια έχει τη δυνατότητα, λειτουργώντας με ηλιακή ενέργεια, να αφαλατώνει το θαλασσινό νερό και να παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού για την πόλη. Παράλληλα ο χώρος θα είναι προσβάσιμος σε επισκέπτες για να απολαμβάνουν την πανοραμική θέα του ωκεανού.

Το concept, εκτός από το πόσιμο νερό, θα παρέχει στην πόλη και καθαρό νερό με περιεκτικότητα 12% σε αλάτι για ιαματικά λουτρά το οποίο θα ξανα διοχετεύεται στον ωκεανό.

Με το έργο τους οι μηχανικοί της Khalili, όπως αναφέρουν, θέλουν να υπενθυμίσουν την αξία του νερού και την εξάρτησή μας από αυτό το ζωτικής σημασίας δώρο της φύσης.

Το έργο σχεδιάστηκε από την Khalili engineers για την Land Art Generator Initiative 2016 – μια πλατφόρμα η οποία με διάφορες εκδηλώσεις και διεθνείς διαγωνισμούς καλεί καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, μηχανικούς να προβληματιστούν για το περιβάλλον και να δημιουργήσουν έργα που προάγουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

via